-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 30 nov. 2023
RSMaakaitsepäeva tähistati tänavu Kehtnas

Maakaitsepäeva tähistati tänavu Kehtnas

Siim Jõgis

Tänavune Raplamaa maakaitsepäev peeti Kehtnas. Võidupüha pärastlõunal leidsid sündmused aset Kehtna kutsehariduskeskuse peahoone ümbruses. Oma esindustega olid kohal nii Politsei- ja piirivalveamet, Päästeamet, Eesti Punane Rist, Maanteeamet kui Kaitseliidu Rapla malev.

Sündmused said alguse kella kahe paiku kui Kehtnasse jõudis võidutuli. Tartus toimunud Võidupüha paraadilt läkitas selle teele president Kersti Kaljulaid. Võidutule tõid kohale Rapla maleva kaitseliitlased Tauno Sau ja Triin Tähtla. Piduliku tseremoonia käigus võttis selle vastu Kaitseliidu Rapla maleva pealik major Valjo Tooming ning andis selle edasi Kehtna vallavanemale Indrek Kullamile. Tema jagas omakorda selle edasi teistele vallavanematele ja volikogu esimeestele, kelle kaudu jõudis see igasse Raplamaa valda.

Maakaitsepäeva alustamine võidutule saabumisega on uuendus, mis viidi sisse käesolevast aastast. Varasemalt on võidutule saabumine jäänud päeva teise poolde. Major Tooming meenutas oma sõnavõtus saja aasta taguseid sündmuseid Võnnu lahingus, mille tõttu Võidupüha just 23. juunil tähistatakse. “Kutsun kõiki üles olema valmis erinevateks kriisideks ja tegema kõik selleks, et Raplamaal oleks turvaline elada,” sõnas major Tooming.

Päeva üheks tipphetkeks oli langevarjurite langemine Kehtna lauluväljaku tagusele muruplatsile. See toimus tavapärase Kaitseliidu demolahingu asemel. Demolaing otsustati major Toomingu sõnul sel aastal ära jätta, sest võimalik ruum selle jaoks oli liiga kitsas ning samuti sooviti selle asemel rõhku panna langevarjurite vaatemängulisusele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused