21.6 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
RSValla lepingupartner tõrjus umbrohtu loodetavalt ohutu vahendiga

Valla lepingupartner tõrjus umbrohtu loodetavalt ohutu vahendiga

Vivika Veski

Rapla linnas liikuvad inimesed märkasid teisipäeval, kuidas Tallinna maantee ääres töötab mees mürgipritsiga, piserdades üle kõik kõnniteede ääres olevad munakividega ja osaliselt muruga kaetud pinnad, ka ohutussaared ja postide ümbrused. Inimestel tekkis küsimus, kas vahend on ohutu näiteks lastele ja koertele.
Rapla valla aednik Sirle Sule selgitas, et tehti munakivide ja osaliselt ka umbrohus kõnniteedel hooldustöid turule lubatud taimekaitsevahendiga. Töid tegi valla lepingupartner OÜ Proudly.
„Meile teadaolevalt on vahend ohutu,” ütles Sule.
Sule lisas, et asjaolusid selgitab hetkel põllumajandusamet ning vald saab täpsemalt vastata siis, kui ametilt tagasisidet saavad.
Rapla juhtum pälvis tähelepanu ka Facebooki grupis „Raplamaa rahvas”. Postitaja kirjutas, et ta küsis töömehelt, kes parasjagu laste lemmikuks olevat kaldteed pritsis, mis mürk see on. Töömees seda ei teadnud, kuid kinnitas, et kuivanult pidi see olema ohutu.
Juuni alguses oli ajakirjanduses juttu Harjumaal Tallinna külje all Peetri alevikus aset leidnud juhtumist, kus umbrohtu tõrjuti glüfosaati sisaldava ainega lubamatul viisil, sealhulgas koolide lähistel, kus see on keelatud. Seal tuvastas põllumajandusamet rikkumise. Põllumajandusameti taimekaitse ja väetiste osakonna peaspetsialist Riina Pärtel vastas siis Postimehele (3. juuni 2019 „Amet: Peetri aleviku taimemürgiga pritsimisel leidis aset rikkumine”), et taimekaitsetööde tegemine avalikus kohas on õigustatud vaid juhul, kui taimehaigusi ja -kahjureid või umbrohtu ei ole võimalik tõrjuda agrotehniliste ega muude meetmetega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare