2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
RSVõidujooksu esikohad noppisid Alamaa ja Lepik

Võidujooksu esikohad noppisid Alamaa ja Lepik

Siim Jõgis

Tänavu toimus Rapla Võidujooks juba 31. korda. Tegemist on pikaajalise suvise traditsiooniga, kus vahetult enne jaanilõkke süütamist saab end sportlikult proovile panna. Võidujooksule anti start 23. juuni lõuna ajal kell 13 Rapla Kesklinna kooli staadionil ning rajale läks 45 jooksjat.

Võistlusdistants oli 5,8 kilomeetrit. Rapla Võidujooks kulges enam-vähem samal rajal Rapla Kesklinna kooli suurjooksuga, mille õpilased võtavad ette sügisel.
Meeste arvestuses näitasid head hoogu Rapla jooksuklubi esindajad. Finišis näidati viimaste aastate kiireimaid aegu. 2018. aasta jaanilaupäeval oli Mardo Lundveri võiduaeg 17 minutit ja 55 sekundit, sel aastal oli kiireim Arvi Alamaa (Rapla jooksuklubi) ajaga 17.24. Ka Mardo Lundver jooksis kiiremini kui eelmisel aastal, kuid see andis Alamaa järel alles teise koha. Tänavu oli Lundveri (Rapla jooksuklubi) aeg 17.43. Kolmandaks tuli üldarvestuses Aleksandr Kuleshov (Nerun club) ajaga 18 minutit ja 43 sekundit. Veteranide arvestuses andis see esikoha.
Pärast võistlust andis Arvi Alamaa portaalile jooksja.ee sellise kommentaari: “Jooksime koos kolm kilomeetrit, kuni otsustasin natuke kiirust juurde lisada. Hoidsin rütmi lõpuni välja ja tasuks hea aeg, 5 km vaheaeg tuli 15.20-15.30 vahele. Lõpuks õnnestus enda jaoks murda 5 km needus. Jooksin oma eelmise aasta ajast 1.35 kiiremini. Vorm on tõusuteel ning loodan kõige teravam olla augusti lõpus.”
Mardo Lundver kommenteeris jooksu nii: “Avakilomeeter tuli kolme minuti kanti. Umbes poolel maal rebis klubikaaslane väikese vahe sisse, mis kuni lõpuni püsis stabiilsena. Näha oli, et kamraadi minek ja samm on täna parem, samuti võidutahe. Mul olid veel reedesed tugevad lõigud jalgades, ei hakanud meeletult punnitama ning ega ei soovinudki väga palju pingutada. Sellele vaatamata viisakad lõpuajad mõlemal. Konkurents on edasiviiv jõud!”
Naiste konkurentsis oli kiireim jooksja Kaia Lepik (Täppsportlased), kes jõudis finišisse ajaga 20 minutit ja 10 sekundit. Mari Boikovi (Täppsportlased) aeg teisena oli 20.43 ning kolmandale kohale jooksis end Anne-Ly Palm (SK Prorunner) ajaga 22.06. Veteranide arvestuses tuli Palm esimeseks.

Kiireid aegu soosisid kindlasti ka sobilikud tingimused. Jooksu ajal valitses tuulevaikus ning jooksjad vihma kaela ei saanud. Rapla jooksuklubi vedaja Erik Horn rääkis, et muidugi teeb meele rõõmsaks, et meeste konkurentsis saavutasid kaks esimest kohta just Rapla jooksuklubi liikmed. “Tahaks ka Tallinna Sügisjooksul ja Pärnu Kahe Silla jooksul selliseid tulemusi saavutada,” rääkis Horn tulevikuplaanidest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused