-5.3 C
Rapla
Esmaspäev, 4 dets. 2023
RSRaplamaa rattamaratonil jäi kaksikvõit koju

Raplamaa rattamaratonil jäi kaksikvõit koju

Hawaii Express Estonian Cup

Hawaii Express Estonian Cup’i neljas osavõistlus Raplamaal kordas eelmise etapi eelset stsenaariumi – kas taevaluugid jäävad suletuks või ei. Siinne rada on sarja üks raskemaid ja vihmasajus paneb paljude kannatuse proovile.
Öösel lakkamatult kallanud vihm lühendas korraldajate otsusel siiski võistlusrada – legendaarne ja oma nime väärt Pasaaugu singel jäeti välja.
Õnneks oli päev kuiv ja stardiks pilve tagant väljas ka päike. Eliitklassi sõitjate hulgas pandi jõuvahekorrad kiiresti paika, sest juba esimese kolmandiku peal olnud mäefinišisse tulid kohaliku klubi värvides Peeter Tarvis jun ja Gert Jõeäär peaaegu kaheminutilise eduga. Kahekesi võeti kõik vahefinišid ja kahekesi koos veereti ka üle lõpujoone. Ajaloo annaalidesse läheb võitjana kirja Peeter Tarvis jun.
“Saime juba Paluküla mägede tõusudeks vahe sisse ja ei hakanud üksteist katki ka sõitma, ikkagi sama tiimi mehed. Selline mõnusas taktis sõit,” sõnas teise koha võtnud Jõeäär.
Naiste võitja oli mõnes mõttes selge juba enne starti, kuivõrd Liisa Ehrbergi tavapärased konkurendid Mari-Liis Mõttus ja Janelle Uibokand võistlesid sellel nädalavahetusel piiri taga.
“Lähen üsna pea Tšehhi velotuurile ja sain täna siit omale vajaliku ettevalmistava koormuse kätte. Hüppasin meeste vahel grupist gruppi ja osa aega sõitsin üksi. Ratas kestis kenasti ja konkurente ju ka täna polnud,” lisas Ehrberg.
Hoopis põnevam oli heitlus võistkondliku võidu peale. Raplamaa Rattaklubi KoMo võttis kohad 1, 2 ja 8, kuid Pro Jalgratturite Klubi sõitjaid mahtus esitosinasse tervelt kuus. Napi kahe enampunkti toel jäi seekord peale KoMo. Keava mägedes paiknenud sedakorda üliraske Hansgrohe kiirenduskilomeetri võitis meestest Gert Jõeäär, naistest Maaris Meier.
Gardena maratoni võitis Karmo Kutser, Jetoili poolmaratoni läbis kõige kiiremini Robin Vahter. Teleekraanilt tuntud Tõnis Niinemets oli seekord 18-nes. Põltsamaa lastesõitudel läbis stardilinnakusse maha märgitud võistlusraja poistest kõige kiiremini Oskar Lemloch, tüdrukute nobedaim oli Linda Lensment. Hawaii Express Estonian Cup rattamaratoni sari jätkub 27. juulil Elva rattamaratoniga.

Küsimustele vastab võitja Peeter Tarvis jun.

Kas esikoht oli sinu eesmärk juba stardis?
Jah, kindlasti. Võistlus toimus minu kodumetsas ja seetõttu olin motiveeritud, et võidu peale sõita.

Kui suur eelis see sinu jaoks oli, et võistlus peeti sisuliselt sinu kodurajal?
Rada tundsin ma küll enamikust teistest sõitjatest paremini. Muidugi käisid teised seda varem läbi sõitmas, aga minu jaoks olid kõik trajektoorid selged. Lisaks see ka, et sain enne võistlust sisuliselt viimase hetkeni kodus rahulikult puhata ja ei pidanud varakult kuskile teise Eesti otsa sõitma.

Tean, et sõitsite Gert Jõeäärega suure osa distantsist koos. Kui tihedaks konkurents esikoha peale läks?
Otseselt heitlust polnudki. Oleme tiimikaaslased ja kui oli juba selge, et keegi meie esimest ega teist kohta ei ohusta, siis ütlesin talle, et täna võidan mina. Ta oli sellega nõus. Üksteist ründama me ei hakanud. Oleme samas tiimis ja sellel polnud lihtsalt mõtet. Kui järgmine kord peaks tema kodurajal sama olukord tekkima, siis lasen temal võita.

Mis on järgmine võistlus, milleks nüüd valmistud?
Eeloleval nädalavahetusel on maanteesõit Pandiveres ja siis maraton Rakveres. Pärast seda tulevad Eesti meistrivõistlused Haanjas. Seal tahaks medali peale sõita.

Küsis Siim Jõgis

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused