-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 28 veebr. 2024
RSJuuru vägilased tõid Rapla vallale Eestimaa suvemängudelt esikoha

Juuru vägilased tõid Rapla vallale Eestimaa suvemängudelt esikoha

Siim Jõgis

Möödunud nädalavahetusel Tartus toimunud 15. Eestimaa suvemängudel saavutas Rapla vald esikoha köieveos. Need võistlused leidsid aset laupäeval, 13. juulil. Rapla valda esindas võistkond koosseisus Jaan Nokkur, Ott Meinberg, Mikk Meinberg, Kaido Lee, Marco Lee, Maarek Lee ja kapten Liisa Lee.

Rapla valla võistkond tegi köieveos puhta töö. Kokku võtsid sellest osa seitsme valla võistkonnad. Nende seas olid Vinni, Väike-Maarja, Tartu, Jõgeva, Järva ja Kastre vald. Rapla sai neist kõigist jagu tulemusega 2:0. See tähendab, et kõik vastased alistati kahe tõmbega ning ükski vastasseis ei veninud kolme tõmbeni. Rapla valda esindanud võistkonna kapten Liisa Lee rääkis, et seekordne osavõtt oli üsna tagasihoidlik, kõigest seitse võistkonda. Seega said kõik omavahel jõudu katsuda. Kõige raskemat vastast ei osanudki Lee otseselt välja tuua. Üsnagi võrdsel tasemel olid ülejäänud kolm, kes Raplale järgnesid – Vinni, Väike-Maarja ja Tartu. “Tartu vallaga oli üks moment, kus mõtlesime, et nad võivad tõmbamise võita, aga õnneks läks kõik hästi,” rääkis Lee.
Rapla valla esikoha tegi veelgi muljetavaldavamaks see, et tegemist ei olnud nende jaoks kaugeltki esimese võiduga Eestimaa suvemängudel. Tegelikult oli see võistkonna jaoks juba üheksas võit. Varem on võistkonna liikmed esindanud Juuru valda. Mitmed neist on pärit Juuru piirkonnast või vähemalt sellega otseselt seotud. Kapten Liisa Lee rääkis, et ka tänavu mindi võistlustele vastu lootusega saavutada esikoht. Samas lisas ta, et kuna aastate lõikes on saavutatud nii palju esikohti, oleks olnud põnev ka see, kui keegi oleks suutnud Rapla valla esinduse alistada. Ühelgi vastasel see siiski ei õnnestunud. Tugevat vastupanu osutas küll Vinni vald. Nende koosseisus oli endine sumomaadleja Kaido Höövelson ning tema vend Meelis, kuid ka nende rammust tuli puudu, et Juuru vägilasi murda.
Sellised köieveovõistlused ongi toimunud ühe korra aastas Eestimaa suvemängudel. Liisa Lee rääkis, et see on nüüd muutumas. 24. augustil peetakse Eesti meistrivõistlusi jõualadel ning kavas on ka köievedu ning äsja Rapla valda esindanud võistkond plaanib osa võtta ka sellest võistlusest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused