-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
RSShell Helix Rally Estonial näitasid mäekõrgust edu Ott Tänak ja Martin Järveoja

Shell Helix Rally Estonial näitasid mäekõrgust edu Ott Tänak ja Martin Järveoja

Raplamaa Sõnumid

Kohati tundus, et möödunud nädalavahetusel hoidis terve Eestimaa oma silmi Shell Helix Rally Estonial. Kahe päeva jooksul sai Lõuna-Eesti teedel näha tipptasemel sooritusi ja õhulende. Võib-olla ainus, millest puudu tuli, oli põnevus heitluses esikoha peale. Ott Tänak ja Martin Järveoja olid konkurentidest lihtsalt peajagu üle.

Tänaku ja Järveoja edu teisena lõpetanud Hyundai Motorsport sõitjate Andreas Mikkelseni ja Anders Jaeger-Amlandi ees oli 1.03,5. Toyota Yaris WRC’ga poodiumi kõrgeimale astmele kihutanud Tänak ja Järveoja lähevad ajalukku kui esimesed ametliku WRC promotsiooniralli võitjad. Karikad andsid kolmele paremale üle Shell Business Manager Europe Samuel Redondo ja Eesti Autospordi Liidu president Ari Vatanen. Ralli võitjakiivrid andsid üle Shell Helix Rally Estonia korraldajad Urmo Aava ja Tarmo Hõbe.
Kogu tseremoonia toimus Tartus Raekoja platsil oleval poodiumil, mille juurde oli kogunenud tuhandeid rallifänne.
Kolmas koht kuulus Citroen Racing sõitjatele Esapekka Lappile ja Janne Fermile, neljandad olid Elfyn Evans ja Scott Martin M-Sport meeskonnast, viiendad Craig Breen ja Paul Nagle Hyundai Motorsport meeskonnast. Kuues koht kuulus uuema põlvkonna Ford Fiesta WRC autoga startinud Markko Märtinile ja Kristo Kraagile.
Ott Tänak, Toyota Gazoo Racing WRT: „Suurepärane nädalavahetus. See rahvamass, kes siin koos oli, on lihtsalt vapustav. See, et selline sündmus just Eestis toimub, on super nii sõitjate, fännide kui ka WRC meeskondade jaoks. Hea tulemuse kõrval tegime ära palju tööd ja see on meie jaoks oluline saavutus. Nüüd ootab ees Soome MM-ralli, kus oleme esimesena rajal ja see saab olema taas korralik väljakutse.“
Suurel rallipeol oli oma seos ka Rapla maakonnaga. Veoautode kategoorias tegid Raplamaa sõitjad sisuliselt puhta töö. Kõik kolm poodiumikohta kuulusid meie maakonna sõitjatele. Esikolmik: 1. Taavi Niinemets/Esko Allika, 2. Tarmo Bortnik/Rain Kaljura ja 3. Ats Nõlvak/Mairo Ojaviir.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare