5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSKalev Hõlpus teenis Balti meistrivõistlustel hõbeda

Kalev Hõlpus teenis Balti meistrivõistlustel hõbeda

Mardo Lundver

18-aastane Kalev Hõlpus, kes viimasel ajal meeletut arengut on suutnud näidata, hoiab jätkuvalt Rapla jooksuklubi lippu kõrgel. Olles juuni lõpus Rakveres teinud omaealiste U20 Eesti meistrivõistlustel puhta vuugi – kuldne duubel 1500 m ja 800 m distantsidel -, on noor välejalg tõestanud, et suudab juba ka täismeestega staadionil tõsiseltvõetavalt konkureerida. Seda tõestavad ilmekalt 10. juulil Kohilas 1.56,35-ga läbitud 800 meetrit ning ka 13. juulil Võrus aset leidnud Balti U20 võistkondlikud meistrivõistlused.
Nimelt suutis Kalev Hõlpus, kes 19. juunil lippas 1500 meetrit 4.03,32-ga, Võruski näidata enda sisu ning võitles endale välja Balti meistrivõistluste U20 hõbemedali ja seda väga korraliku ajaga 4.00,82. Ühtlasi tähendab see seda, et kiire noorsand asub käesoleva hooaja 1500 m edetabelis neljandale kohale, edestades mitmeid kohalikke tippe. Ettepoole jäävad vaid Olavi Allase, Kaur Kivistik ja Rasmus Kisel, kes eraldi tutvustamist spordisõpradele ei vaja. Vägev!
“Läksin starti mõttega, et võiks võita. Lootsin, et tuleb passimisjooks, aga Läti konkurent Rojs Puks tegi väga kõva jooksu. Esimene 400 m alla 61 sekundi. Hoidsin järele, siiski oli minu jaoks natuke liiga kiire algus ja jooksu keskel hakkas lätlane vahet sisse tegema. Lõpus veel kangutasin ja sain vahet väiksemaks. Võiduks sellest ei piisanud, aga isiklik rekord ikkagi ja peaks olema Eesti praeguse hooaja neljas aeg 1500 meetris,” rääkis Kalev Hõlpus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare