9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSNoorte huvi õpilasmalevate vastu püsib

Noorte huvi õpilasmalevate vastu püsib

Maris Adoma

Sel suvel töötasid õpilasmalevad kõigis neljas Raplamaa vallas – Raplas, Märjamaal, Kehtnas ja Kohilas. Rapla ja Kehtna valla malevate kohta info puudub, sest ametnikud, kes õpilasmalevatega tegelesid, on puhkusel. Märjamaa ja Kohila valla info on aga olemas.

Märjamaa õpilasmalevas hakkas töö pihta 15. juulil ja lõppeb 26. juulil. Malevasse võeti vastu 15 noort, nende hulgas üheksa tüdrukut ja kuus poissi vanuses 13-16 aastat. Soovijaid oli tegelikult kokku 26 ja huvi oli võrreldes eelmise aastaga kasvanud. Tööülesanded on valdavalt prügi korjamine tänavatelt, roosipeenarde, tänavakivide ja laululava tantsuplatsi kivide puhastamine ning laululava värvimine. Lisaks tööle said noored ka veidi lõbutseda, sest 19.-21. juulil osaleti riigikaitselaagris, kus oli ka kaks väljasõitu, üks sidepataljoni ja teine sõjamuuseumisse.
Märjamaa õpilasmaleva korraldasid Sihtasutus Õpilasmalev ja Märjamaa vallavalitsus. Raha õpilasmaleva läbiviimiseks tuleb ESF-i kaasrahastatud programmi “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” tegevuste toetamiseks ette nähtud vahenditest. Eestis viib programmi ellu Eesti Noorsootöö Keskus.
Samamoodi nagu Märjamaal, püsis huvi maleva vastu ka Kohila vallas. Töötati 12. juunist 21. juunini. Kandideerijaid oli kokku 39, malevakohti aga 33. “Tänavu oli esimene aasta, kui meil nii palju noori korraga malevas sai olla, veel eelmisel aastal tegutsesime 20 noorega, seega me olime väga rõõmsad nii suure edasimineku osas,” rääkis Kohila noortekeskuse juhataja Tessi Ilustrumm-Press. Tööülesanded tulevad koostöös valla allasutustega ning nende hulka kuulusid koristamine ja haljastustööd.
“Ma olen väga õnnelik selle üle, et korda said siseskatepark ja noortekeskuse garaaž, kus kanuud sees on. Me oleksime noorsootöötajatega neid koristanud kindlasti kaks päeva, aga noored tegid kõigest viie tunniga mõlemad korda,” rõõmustab Ilustrumm-Press. Esimest korda pakkus tööd kolmele noorele ka Rapla Tarbijate Ühistu – Kohila Konsum (Coop). Ülesanneteks olid riiulite korrastamine ja kauba paigutamine.
Kohila valla õpilasmalev toimus koostöös Hageri avatud noortekeskuse, Prillimäe noortetoa ja Kohila avatud noortekeskusega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare