2.7 C
Rapla
Pühapäev, 25 veebr. 2024
RSMaailmameister! Timmo Tammemäe saavutas rogaini MM-il esikoha

Maailmameister! Timmo Tammemäe saavutas rogaini MM-il esikoha

Raplamaa Sõnumid

Möödunud nädalavahetusel Püreneede mäestikus toimunud rogaini maailmameistrivõistlustel saavutas esikoha Timmo Tammemäe koos oma paarilise Rain Seepõlluga.
Tammemäe jaoks oli tegemist teise maailmameistritiitliga. Eelmise võitis ta 2014. aastal USA-s koos vendade Rain ja Silver Eensaarega. Tema seekordne võistkonnakaaslane Rain Seepõld on varem tuntud ultrajooksjana.
Perekond Tammemäele kujunesid need maailmameistrivõistlused eriti edukaks. Naiskondade arvestuses said hõbeda Eleri Hirv ja Piibe Tammemäe. Naisjuunioride klassis said hõbeda Marie Tammemäe ja Emily Raudkepp.
16. rogaini maailmameistrivõistlused peeti 27.-28. juuli nädalavahetusel Püreneede mäestikus Kataloonia ja Prantsusmaa piiril La Molina mägisuusakeskuses. Osavõtjate arv oli rekordiline – ligi 400 võistkonda enam kui 850 võistlejaga 32 riigist -, mis annab tunnistust nii rogaini populaarsuse kasvust kui ka osalejate geograafia laienemisest. Rogaini puhul on tegemist võistkondliku valikorienteerumisega, millel on väga pikk kontrollaeg – klassikaliselt 24 tundi. Selle aja jooksul proovitakse koos oma võistkonnaga liikudes läbida nii palju kontrollpunkte kui võimalik.
Võistlusmaastikul varieerusid kõrguste vahed ca 1500 meetrist 2500 meetrini. Võistlusrada oli füüsiliselt väga nõudlik ning kõikide kontrollpunktidega rajavariandi läbimine oleks nõudnud summaar­selt ligi 9000 tõusumeetrit. Euroopat on viimastel päevadel kimbutanud palavus, aga Püreneed kostitasid võistlejaid esimesel võistluspäeval äikese, jaheda vihma ja kohati ka rahega. Nõudlikele oludele vaatamata tõestasid MM-il osalenud eestlased, et rogain on jätkuvalt Eesti orienteerumise paraadala, kus tiitlivõistlustelt ei tulda tagasi tühjade pihkudega.
Tänavused rogaini maailmameistrid Timmo Tammemäe ja Rain Seepõld kogusid 414 punkti. 5 punkti nõrgema tulemusega said hõbeda Timothy Farrant ja Tane Cambridge Uus-Meremaalt. Pronksi võitsid tšehhid Ondřej Skripnik ja Radovan Čech.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused