-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
RSLelle võõrustas Relsiralli jaamasprinte

Lelle võõrustas Relsiralli jaamasprinte

Siim Jõgis

Reede, 2. augusti pärastlõunal jõudis tänavune Relsiralli Lelle raudteejaama. Tänavu osales sellel võistlusel 15 Eesti, Läti, Venemaa ja Soome raudteelaste ning sõprade võistkonda, kes läbisid käsidresiinidel 140 kilomeetrit marsruudil Pärnu-Lelle-Pärnu.

Põnevamad ning pealtvaatajate jaoks kõige intrigeerivamad hetked leidsid aset trassile jäänud peatustes Tootsis, Eidaperes ja Lelles.
Tähelepanuväärne on muidugi see, et Relsirallit sõideti käesoleval aastal just Pärnu-Lelle-Pärnu trassil. Teatavasti sõitis viimane reisirong seda vahemaad viimati eelmise aasta detsembris. Päris kasutuseta see raudteelõik siiski ei ole, sest mööda seda liiguvad kaubarongid. Go Group AS-i kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov sõnas, et praegu ei oskagi öelda, mis sellest lõigust edasi saab. Küll aga oli sellel lõbusat sagimist nii reedel kui ka laupäeval, kui seal vurasid käsidresiinid.
Relsirallile olid oma esinduse välja pannud järgmised asutused: Eesti Raudtee, Venemaa Raudtee, Venemaa Oktoobriraudtee, Elron, Enefit Eesti Energia Spordiklubi, Go Groupi Ühistiim, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kahe meeskonnaga, Operation Lifesaver Estonia (OLE) vabatahtlikud „Tule rattalt maha“, OLE koostööpartnerid „Hoiame elu“, Operail, Rail Baltic Estonia, Rail Baltic Latvia, Eiropas Dzelzceļa Līnijas, Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet, Viru Keemia Grupp, Iizi ning Teräspyörä-Steel­wheel.
Lelle raudteejaama jõudsid dresiinid pärale natuke enne kella nelja reede pärastlõunal ning kohe hakati pihta jaamasprindiga. Iga tiim sai ühe võimaluse end lühikesel sprindietapil tõestada. Sellega pandi paika esimese päeva lõplik paremusjärjestus. Võistlus jätkus juba teisel päeval, kui võeti suund tagasi Pärnu poole. Kahe päeva kokkuvõttes saavutas esikoha Venemaa Oktoobriraudtee. Selle nimel täideti kahe päeva jooksul erinevaid meeleolukaid ülesandeid nagu saagimisvõistlus, veduritõmbamine ning hakklihamasina kokkupanemine.
Relsirallit korraldab Go Group. Tänavu toimus see üritus juba 11. korda, 2. ja 3. augustil. Relsiralli eestvedaja, Go Groupi tegevjuhi Jüri Etverki sõnul pani kahepäevane võistlus eri riikide raudteelased ja -sõbrad ühtse eesmärgi nimel pingutama, koostööd tegema, suhtlema. “Relsiralli mõte on pöörata tähelepanu raudteeohutuse, liikluskultuuri ning üksteisega arvestamise olulisusele. Usun, et kaks päeva mõnusat koostöövaimu, aktiivset tegutsemist ja põnevust täitsid selle eesmärgi,” märkis Etverk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare