21.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 juuli 2024
RSViimase hetke värav tõi Raplamaa koondisele napi võidu Viljandimaa üle

Viimase hetke värav tõi Raplamaa koondisele napi võidu Viljandimaa üle

Siim Jõgis

Ühe korra aastas tulevad kokku Eesti maakondade ning Tallinna linna koondised jalgpallis, et teineteiselt mõõtu võtta. Tänavu võõrustas Raplamaa koondis Viljandimaa esindust. Mäng peeti pühapäeva, 4. augusti õhtul Rapla Kesklinna kooli staadionil ning kodupubliku rõõmuks suutis Raplamaa jätta koju 2:1 võidu.

Kui Eesti maavõistluste turniir 2012. aasta suvel alguse sai, oli õhus parajalt ärevust. Oma maakonna koondisi tulid esindama tõesti parimad mängijad. Nii võis näiteks 2013. aasta suvel näha Kohila staadionil Raplamaad esindamas Enar Jäägerit. Mängijat, kes on Eesti koondise eest pidanud 126 kohtumist. Kuigi nii kõrge lennuga mängijaid seekord Raplamaa koondises ei olnud, jooksid platsile nii mõnedki Eesti meistriliiga praegused või endised mängijad. Näiteks esindasid oma kodumaakonda Rauno Tutk, Märten Pajunurm ja Joonas Soomre, kes kõik mängivad praegu Premium Liigas FC Kuressaare koosseisus.
Raplamaa mängiv peatreener oli endine Eesti koondise ning Nõmme Kalju kapten Alo Bärengrub.
Võib-olla mõneti üllatuslikult saabus Viljandimaa Rap­lasse vaid ühe vahetusmängijaga. Tuntumatest nimedest jooksis nende eest väljakule kunagine Eesti koondise poolkaitsja Janek Meet.
Mäng ise oli võitluslik, kuid Raplamaa oli agressiivsuse ning pallivaldamise poolest pidevalt natuke parem. Väravavõimalusi avanes mõlemal meeskonnal, kuid teravamaid rünnakuid suutis ette võtta ikkagi kodumeeskond. Väravalukk suudeti lahti murda 34. minutil, kui Raplamaa koondise viis juhtima Joonas Soomre täpne löök. 1:0 eduseisul lõppes ka esimene poolaeg.
Kohe teise poolaja alguses tegi Alo Bärengrub peatreenerina mitu vahetust ning tõi väljakule värsked mängijad. Juurde tõi see särtsakust ning Raplamaa jätkas külaliste värava ohustamist. Esialgu see siiski edu ei toonud. Teravalt nõelasid hoopis vastased. Kui mängida jäi kümmekond minutit, saatis ohtliku kauglöögi Raplamaa värava suunas teele Janek Meet. Raplamaa väravavaht Rainer Emberg sai löögile küll käed vahele, kuid võrku lendas see ikkagi. Seis oli 1:1.
Peatreener Alo Bärengrub ütles hiljem, et sel hetkel hakkas ta juba mõtlema, kes võiksid pärast lõpuvilet minna 11 meetri karistuslööke lööma. Ometi ei olnud selleks vajadust. Kui meeskonnad hakkasid vaikselt juba viigilise skooriga leppima, leidis Raplamaa mängija Jürgen Andessalu, et nii see asi jääda ei saa. Tema pealelöök vaid mõni minut enne lõpuvilet seadis seisuks 2:1 ning sellega oli kohtumise saatus sisuliselt selge. Raplamaa võttis Viljandimaa üle 2:1 võidu ning sai sellega magusa revanši. Eelmisel aastal Viljandi linnastaadionil toimunud maavõistluses võitis Viljandi tulemusega 4:3.
Alo Bärengrub rääkis pärast mängu, et viimaste minutite väravast tulevad alati magusad võidud. “Korraks juba tundus, et hakkab käest ära minema, aga õnneks saime võidu,” sõnas ta. Ühe Raplamaa eelisena tõi ta välja pikema varumängijate pingi. See võimaldas teisel poolajal tuua platsile värskemad mängijad ning teiste seas ka Rauno Tutki ja Märten Pajunurme. Mõlemaga oli juba enne kohtumist kokku lepitud, et nende mänguajaks jääb pool tundi. Sedasi ka läks.
Madalamate liigade mängijatele oli see ka ainulaadne võimalus mängida külg külje kõrval Eesti kõrgliiga palluritega. Selles valguses oli mängijate ampluaa tõesti lai – alustades nendest, kellel praegu püsivat klubi ei olegi, ning lõpetades Premium Liiga tasemega. Raplamaa jaoks oli see Eesti maavõistlustel kolmas võit ühe viigi ja nelja kaotuse kõrvale.

Raplamaa koondise senised mängud Eesti maavõistlustel:

2012 Järvamaa – Raplamaa 5:1
2013 Raplamaa – Järvamaa 1:1 (pen 4:5)
2014 Lääne-Virumaa – Raplamaa 2:1
2015 Raplamaa – Lääne-Virumaa 1:0
2016 Ida-Virumaa – Raplamaa 5:1
2017 Raplamaa – Ida-Virumaa 5:2
2018 Viljandimaa – Raplamaa 4:3
2019 Raplamaa – Viljandimaa 2:1

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare