0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RS15. Saareka Cupil osales viis meeskonda

15. Saareka Cupil osales viis meeskonda

Mariliis Vest

Kehtna vallas Kalbu külas on juba viisteist aastat olnud tavaks ühel augustikuu laupäeval võistelda jalgpallis. Tänavu võttis mõõtu viis võistkonda, kellest parim oli meeskond nimega Põldmaa Priit.
Jalgpalliturniir “Saareka Cup” toimub Kalbu küla vanal staadionil, mille pinnas on kõike muud kui ideaalne jalgpalliks. Turniiri korraldaja Mati Männa sõnul ongi see võistluste eripära ning lisab mängule üllatusi, sest pall põrkab vahel sinna, kuhu ei taheta. Samuti, kuna kohal käivad ka Rapla jalgpalliklubi mängijad, võrdsustab ebatasane pinnas tema sõnul amatööride võimalusi proffide kõrval.
Jalgpalliturniiriga peetakse meeles head sõpra Mart Saaret, kes õnnetul kombel teel tööle autoõnnetuses hukkus. Just tema mälestuseks turniiri korraldatakse. Seda, et üritus võiks toimuda viieteistkümnendat korda, poleks Männa elus uskunud, sest algul oli idee teha seda vaid ühel korral. „Ma arvan, et olen ennast täiega ületanud. Praegu on küll mõtted, et peaks juubeliaastaga ära lõpetama, aga kohalolnutelt küsides ei olnud keegi sellega nõus,“ ütles ta.
Kalbusse tulevad kohale enamjaolt jalgpallisõbrad, kes pidevalt küll trenni ei tee, kuid tunnevad spordiala vastu huvi. Kohapeal naljatati, et laupäeval võeti kapist välja needsamused jalgpalliketsid, mis eelmise aasta Saareka Cupi järel sinna sai pandud.
Läbi aastate on osalejate arv varieerunud: on osalenud kolm võistkonda, kuid ka kaheksa, sel korral viis. Võistlejad on üldiselt Raplamaalt, kuigi oodatud on Männa sõnul kõik. Sel aastal oli esimest korda väljas Raikküla meeskond ning ühe võistkonnana Purku ja Hiie. Männa naljatab, et kuna eelmisel aastal osales ka üks mustanahaline mängija, saab nüüd öelda, et nende üritus on rahvusvaheline. Miks inimesed ikka ja jälle tahavad palli mängima tulla, seda mees ei osanud öelda. „Ma ei tea. Ma ei oska öelda, sellest vist on saanud lihtsalt traditsioon, aga ega ma täpselt ei tea.“
Üks mängijatest, Raigo Pillaroo, selgitas, et Saareka Cup on ainuke üritus, kus saavad amatöörid mängida koos võistlusmomendiga. „Huvitav on ja kõik tuttavad ja sõbrad saavad kokku. Ei tohi kindlasti ära lõpetada,“ ütles ta.
Põnevaid võistlusmomente oli päeva jooksul mitmeid, mänguaega 2×10 minutit ning platsil 4+1 mängijat. Juubeliaasta puhul sai esikolmik karikad, esimesele kohale tavapäraselt rändkarikas. Parim meeskond oli seekord Põldmaa Priit, kuhu kuulusid Priit Põldmaa, Raigo Noode, Karel Kaldma, Jaan Paaslepp, Sten-Kenert Maalinn, Brenet Rohtoja ja Kristjan Nõulik. Teisele kohale tuli Raikküla ning kolmandale Käbiküla. Iga aasta valitakse ka parim mängija, kes sel aastal oli Kristjan Nõulik. Parim väravavaht oli Franco Filatov ning parim kaitsemängija Artur Lindegron.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare