7.2 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSPraegu pole selge, kus saab tulevikus Rapla vallas abielu registreerida

Praegu pole selge, kus saab tulevikus Rapla vallas abielu registreerida

Mari Tammar

Praegu saab Rapla vallas rahvastikutoiminguid teha riigimaja II korrusel, majas, mis kuulub ametlikult Riigi Kinnisvara Sihtasutusele. Seoses maja eesootava suure kapitaalremondiga, tuleb paljudel majas tegutsevatel asutustel leida endale ajutine tööpind. See, kus rahvastikutoiminguid remondi ajal tegema hakatakse, ei ole täna veel selge, samuti pole kindel, kas pärast remonti valla perekonnaseisutoimingud üldse riigimajja naasevad.
Rahandusministeerium on võtnud nõuks koondada maakonnakeskustes pakutavad riigiteenused ühise katuse alla. Ühena esimestest soovitakse 2021. aasta alguseks käivitada Rapla Riigimaja, kus juba täna tegutsevad tööinspektsioon, maanteeamet jne. Rapla vald pole Riigi Kinnisvaraga aga perekonnaseisuruumide osas kokkuleppele jõudnud.
“RKAS on meile saatnud joonised Tallinna mnt 14 hoone uue ruumilahenduse, sh valla perekonnaseisuruumide osas. Oleme andnud vastuse, et pakutud lahendus meile ei sobi. Võimalikust remondiajast, väljakolimise tähtaegadest ja asenduspindadest ei ole RKAS meid teavitanud ega pakkumist teinud,” kommenteerib Rapla vallavanem Meelis Mägi. Ühtlasi lisab Mägi, et perekonnaseisuamet vajab oma ülesannete täitmiseks saali umbes 50 inimesele ja tööruume kahele töötajale, mis võimaldaksid ühel ajal, aga samas eraldatult klientidega tegeleda. Juhul, kui Rapla vald riigimajas sobivat lahendust ei saa, otsitakse ruume mujalt.
Rahvastikutoimingud on sünni registreerimine, abielu registreerimine, lahutuse registreerimine jms.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare