14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRahvusvaheline vibuvõistlus Järvakandi Open tähistas 50 aasta juubelit

Rahvusvaheline vibuvõistlus Järvakandi Open tähistas 50 aasta juubelit

Vibuklubi Ilves

9.-11. augustini toimus juba 50. korda vibuvõistlus Järvakandi Open, mis oli ühtlasi klubi rajaja Toomas Kivilo 11. mälestusvõistlus. Võistlejaid tuli kohale ligi 70, seitsmest riigist. Kohal olid parimad laskurid Soomest, Itaaliast, Lätist, Leedust, Venemaalt, Valgevenest ja Eestist. Ilvese laskuritele oli võistlus edukas.

Sportvibu naiste klassis võitis alles juunioride klassi kuuluv Triinu Lilienthal individuaalarvestuses hõbemedali, Anneli Preimann sai 4. ja Kadri Lilienthal 8. koha. Sportvibu meeste klassis saavutas juunioride klassi laskur Karl Kivilo 7. koha, Aivo Agu 9. koha ja Priit Viher 17. koha. Segavõistkondlikult võitis Järvakandi Ilves II, koosseisus Aivo Agu, Anneli Preimann kuldmedali ning Järvakandi Ilves I, koosseisus Karl Kivilo, Triinu Lilienthal pronksmedali. Klubi kolmas võistkond (Priit Viher, Kadri Lilienthal) saavutas 9. koha. Võistkondlikult saavutasid ilveslased nii meeste kui ka naiste arvestuses neljanda koha.
Võistluse avas Kehtna abivallavanem Jalmar Mandel. Avamistseremoonial tunnustati perekond Kivilot võistluse ellukutsumise ning selle jätkusuutlikkuse tagamise eest. Kohal oli ka Toomas Kivilo lesk Elle Kivilo, kes oli võistlejaterivis 50 aastat tagasi toimunud esimesel Järvakandi Openil. Klubi president Raul Kivilo ja korraldustiim on võistlejate positiivse tagasiside üle rõõmsad ning motivatsioon võistluse traditsiooni jätkata püsib jätkuvalt kõrge.
Järvakandi Openi korraldusmeeskonna kommentaar võistlusele: “Kõigepealt tuleb meil sellise juubelini jõudmise puhul tänada kõiki ideede genereerijaid alates võistluse algatajatest eesotsas Toomas Kiviloga. See on pidupäev juba kolmele põlvkonnale ilveslastele. Teiseks on heameel tõdeda, et võistlus on vaatamata riigikorra ja spordisüsteemi muutumisele, võistlusformaadi ning korraldajate vahetumisele siiski endiselt populaarne ja sellel osalejad oskavad hinnata ainulaadset atmosfääri, mida pole ilmselt ühelgi teisel võistlusel maailmas. Kui poleks osalejaid, siis poleks tõenäoliselt ka pikka traditsiooni.
Kolmandaks tuleb esile tõsta kõikide endiste ja praeguste ilveslaste jõu- ja nõupingutusi andmaks alati endast maksimumi nii võistlusväljakul võisteldes kui ka selle kõrval, ees ja taga vabatahtlikuna võistlust korraldades.
Loomulikult ei saa me unustada ka kõiki oma häid toetajaid alates avalikust sektorist ja ettevõtetest kuni kõikide heade inimesteni, kes on igaüks omal moel ja vastavalt oma võimalustele meile aegade vältel abiks olnud. Järvakandi Open on alati olnud suur meeskonnatöö. See on nagu suur tammepuu, mille juured tunginud sügavale Järvakandi kehva pinnasesse, kuid võimas tüvi kõrgumas siiski uhkelt taeva poole, oksad ulatumas üha kaugemale ja kaugemale ning mille tõrusid kantakse üle ilma laiali.”

Juba nädala pärast sõidavad Eesti noortekoondisesse kuuluvad ilveslased Karl Kivilo ja Triinu Lilienthal noorte maailmameistrivõistlustele Hispaaniasse Madridi. Augusti viimasel nädalavahetusel toimuvad Järvakandis Eesti meistrivõistlused 1440 harjutuses.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare