6.1 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
RSRapla vallavalitsuses kaotati nõunike ametikohad

Rapla vallavalitsuses kaotati nõunike ametikohad

Mari Tammar

Rapla vallavalitsuses ei tööta enam haridusnõunik Tiina Roosimägi, kultuurinõunik Rita-Triinu Peussa, sotsiaalnõunik Maiu Kalmus ja ehitusnõunik Elmar Purge. Varem arendusnõunikuna töötanud Heiti Vahtra ametinimetus on nüüd arendusjuht. Nõunike ametikohtade kaotamine on osa Rapla vallavalitsuse struktuuri laiematest muudatustest.


„Tegemist on esimese osaga Rapla vallavalitsuse struktuuri ümbervaatamisest ja muutmisest, mille kohta on olemas 27. juuni volikogu otsus. Teine etapp uuest struktuurist jõuab septembrikuu volikogusse,” selgitas muudatusi Rapla vallavanem Meelis Mägi.
Volikogus kinnitatud eelnõu seletuskirjast võib lugeda, et kavandatavate muudatustega jagatakse ametiülesanded ümber, mille käigus tõuseb valdkondlike abivallavanemate vastutus ning ülesanded nõunike tasandilt viiakse üle peaspetsialisti tasandile.
„Tegemist on uute valdkonnajuhtide ja vallavalitsuse poolt planeeritud muudatustega, mis on palju laiemad kui ainult nõunike ametikohtade kaotamine. Uues struktuuris jaotatakse tööülesandeid ümber ning moodustatakse ka uusi ametikohti. Üldine ametikohtade arv aga kindlasti ei suurene,” selgitas Mägi.
Sama eelnõu kohaselt nimetatakse muuhulgas ümber ka senine piirkonna juhi ametinimetus piirkonna koordinaatoriks. „Ümbernimetamise tingib piirkondade elanike arusaam piirkonna juhi positsioonist kui endisest vallavanemast, kellel on pädevus otsustada ja kohustus vastutada. Sarnane ootus piirkonna juhile on ka osavallakogul. Tänases töökorralduses on piirkonna juhi roll pigem koordineeriv ning infot vahendav piirkonnast keskusesse ja vastupidi,” seisab eelnõu seletuskirjas.
Uus vallavalitsuse struktuur saab lõpliku kinnituse Rapla vallavolikogu septembrikuu istungil.

5 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare