-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 29 veebr. 2024
RSEve Haggi teenis rahvusvahelisel võistlusel Lätis kolmanda koha

Eve Haggi teenis rahvusvahelisel võistlusel Lätis kolmanda koha

Siim Jõgis

Rakendisportlane Eve Haggi osales möödunud nädalavahetusel Lätis rahvusvahelisel võistlusel. Reedel, 23. augustil alguse saanud võistlus kestis pühapäevani ning Haggi teenis seal oma võistlusklassis kolmanda koha. Võistlus “Kocēnu Kauss 2019” peeti Läti põhjaosas, Valmiera linna lähistel. Ühtlasi selgitati seal ka Läti meistrid rakendispordis.

Tegemist on traditsioonilise võistlusega, kus Eve Haggi on osalenud varemgi. Küll aga ei peetud seda eelmisel aastal, sest siis olid samal ajal Hollandis rakendispordi maailmameistrivõistlused. Oma põhivõistlushobuse Vairiga Haggi seekord Lätis võistelda ei saanud. Põhjus selles, et Vairi poegis 7. augustil ning oli seetõttu “emapuhkusel”. Seekord oli Lätis kaasas hobune Albiina.
Haggi võistlusklassis oli kahe tärni tasemel võistlus, kuid osa eestlasi osales ka kolme tärni võistlusel. Tegelikult oli Lätis kohal suurem eestlaste delegatsioon. Võistlejaid oli Pärnust, Tartust ja Põlvamaalt. Ka Raplamaalt oli rohkem võistlejaid, näiteks Reet Evardson Juurust. Eve Haggi rääkis, et muljetavaldava esituse tegi teiste seas ka Põlvamaalt pärit rakendisportlane Ülar Raudsepp.

Kõiki neid on juba vähem kui kahe nädala pärast oodata Lau külas asuvale väljale. Seal peetakse 7. ja 8. septembril Eesti meistrivõistlusi rakendispordis. Haggi ütles, et sinna tulevad vastuvisiidile ka lätlased, mis tähendab, et koos on nii Eesti kui ka Läti paremik. “Sellest tuleb Eesti suurim võistlus,” sõnas Haggi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused