1.1 C
Rapla
Esmaspäev, 26 veebr. 2024
RSKus jätkab Rapla silmaarst oma vastuvõtte?

Kus jätkab Rapla silmaarst oma vastuvõtte?

Mari Tammar

Rapla tervisekeskust on ees ootamas kolimine. Uues esmatasandi tervisekeskuses pole aga ruume ette nähtud silmaarst Anne Kasele, kes praeguses tervisekeskuses oma patsiente vastu võtab. Nädal aega tagasi ei osanud Anne Kase oma tuleviku kohta midagi vastata. Silmaarst ütles vaid seda, et asjad selguvad 2-3 nädala pärast. „Vastuvõtud senistes ruumides kestavad septembri lõpuni,” ütles Kase ja lisas, et tal on hea meel, et patsiendid on mõistvad olnud.
Eesti Oftalmoloogide Seltsi president Mikk Pauklin ütles, et Eestis on tegutsemas umbes 130 silmaarsti, kuid kõik ei tööta täiskoormusega. „On järjest raskem leida oftalmolooge, kes on valmis töötama väljaspool suuremaid linnasid. Kui ei ole võimalik leida rakendust Tallinnas või Tartus, otsustavad noored oftalmoloogid pigem asuda tööle mõnes välisriigis,” ütles Pauklin. Seega on iga väiksemas piirkonnas töötav silmaarst kulla hinnaga.
„Usun, et kõik omavalitsused on huvitatud nende territooriumil võimalikult heast arstiabist. Seetõttu ootaks omavalitsustelt asjalikku koostööd,” lisas Pauklin. Ühtlasi rääkis ta sellest, et silmaarstiabis on probleemiks ka pikad vastuvõtujärjekorrad. „Patsientide arvu, keda arst saab vastu võtta, määrab ära haigekassa leping. Kahjuks on vastuvõtule soovivate patsientide hulk paljude arstide puhul suurem, kui haigekassa rahastatavate visiitide hulk,” selgitas Pauklin.
Seega kui doktor Kase peaks otsustama tekkinud olukorra tõttu Raplas tegevuse üldse lõpetada, seaks see siinsed patsiendid väga keerulisse olukorda. Siis tuleks silmaarstile minna suure tõenäosusega Tallinnasse ja võistelda silmaarsti aja eest sealsete pikkade järjekordadega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused