15.5 C
Rapla
Reede, 29 sept. 2023
RSAasta õpetaja konkursi nominentide hulgas on kaks Kohila naist

Aasta õpetaja konkursi nominentide hulgas on kaks Kohila naist

Helerin Väronen

Vahetult enne uue õppeaasta algust toimunud pidulikul haridustöötajate vastuvõtul kuulutas haridus- ja teadusminister Mailis Reps välja aasta õpetaja konkursi nominendid 11 kategoorias. Lõppvooru nominendid selgusid riikliku komisjoni põhjalike arutelude tulemusel.
Raplamaalt on nominentide hulgas kaks Kohilast pärit tublit naist.

Aasta klassiõpetaja nominent on Merike Tiidrus Kohila gümnaasiumist ja aasta hariduse sõbra tiitli nominent on Virve Õunapuu Hageri muuseumist.
Vastuvõtul peetud kõnes sõnas Reps, et kui tahes suur auhinnaraha ei ole piisav selleks, et tänada ja tunnustada õpetajaid, kes pühendavad oma elu meie tuleviku tegijate harimisele. Repsi sõnul kasvab ja areneb hea õpetaja koos oma õpilastega ööpäev ringi, elades läbi nende muresid ja rõõme. Õpetajate kestev ja hoolas töö viib soovitud sihini – turvalise ja tulemusliku hariduseni.
Konkursi laureaadid selguvad seitsmendat korda toimuval aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“ õpetajate päeval, 5. oktoobril Jõhvi Kontserdimajas. Riiklikud hariduspreemiad suurusega 10 000 eurot ning elutööpreemia laureaadile 65 000 eurot määrab valitsus. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõpra ja haridusasutuse aasta teo laureaati, samuti kõikide kategooriate nominente. Tunnustusürituse eestvedajad on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit.
Konkursi eesmärk on tunnustada neid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kelle töö on teistele eeskujuks, kes panustavad õppurite arengu toetamisse, koostöösse ning uueneva õpikäsituse elluviimisesse õppeasutustes.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused