-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
RSKertu Laak: Me pole nii kvaliteetset mängu enne veel näidanudki

Kertu Laak: Me pole nii kvaliteetset mängu enne veel näidanudki

Siim Jõgis

Eesti võrkpallinaiskond osales esmakordselt Euroopa meistrivõistlustel ja pidi seal tunnistama kõigi viie vastase paremust. C-alagrupis saadi seega viimane, viies koht ning sellega oli turniir eestlannade jaoks läbi. Ometi võib naiskonna mängudest leida ka positiivseid jooni. Näiteks südi vastuhakk Aserbaidžaanile ning geimivõit Horvaatia ja Rumeenia vastu.

Eesti koondises mängis mitmeid endiseid Kohila võrkpalliklubi mängijaid. Teiste seas ka Kohila kohalik tütarlaps Kertu Laak, kes oli sel turniiril Eesti koondise üks põhimängija. Ta ütles, et nii kvaliteetset mängu kui seekord ei olegi Eesti koondis varem näidanud. Küll aga tulid tema sõnul sisse mõõnaperioodid, mida kogenenumad võistkonnad suudavad vältida. Eesti pidas kõik oma viis kohtumist Ungari pealinnas Budapestis. Euroopa meistrivõistlused kestavad praegu veel ning maailmajao meister selgub pühapäeval, 8. septembril Türgi pealinnas Ankaras.

Kas Euroopa meistrivõistlustel mängimine oli sinu jaoks ühe unistuse täitumine?
Kertu Laak: Unistus Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril mängida ei ole mul pikaaegne, vaid tekkis huvitaval kombel järk-järgult valikmängude jooksul. Mida reaalsemaks edasipääs sai, seda suuremaks unistus muutus. Loomulikult olen hästi õnnelik, et tegime terve Eesti naiste spordi ajalugu, näitasime, et oleme võimelised selliseid riike nagu Tšehhi ja Rootsi finaalturniirilt välja jätma ja finaalturniiril mängida näiteks Aserbaidžaaniga viiegeimilist mängu – see kõik näitab, kui suurt tööd oleme teinud ja kui suured on meie ambitsioonid.

Kas vastased tundusid lootusetult tugevad või oleks võinud heal päeval mõnda neist ka võita?
Meie alagrupp oli küll üks nõrgematest, kuid nii nõrku vastaseid, keda ka halval päeval võita, siiski polnud. Kui ikka ise natukenegi ära andsime, ei olnud võidust enam midagi rääkida. Samas ma ütleksin, et me pole nii kvaliteetset mängu veel enne näidanud. Lihtsalt mõõnaperioodid tulid samuti sisse, mida kogenumad võistkonnad teevad vähem või ei tee üldse – selles on suurim vahe. Võib-olla Ungari mängus oli jalg kõige värisevam ja mõtlesime ka hiljem, et oleks vaid nendega mõni päev hiljem mäng olnud, poleks 0:3 kaotust kindlasti tulnud.

Kuidas tundus mängutase võrreldes Soome liigaga?
Võrreldes Soome liigaga tuleb esimesena pähe rünnaku võimsus, mis Soome liiga puhul jääb Euroopa tippkoondistele selgelt alla. Ja need võimsad ründajad mängivad sama hästi veel kaitset ka. Võistkonnad on täidetud pikkade mängijatega, kellel on juba kõrgema ulatuse poolest rohkem võimalusi rünnakuid lahendada.

Eesti naiskonna mängud 2019.aasta Euroopa meistrivõistlustel:

23. august Ungari – Eesti 3:0 (25-15; 25-17; 25-15)
24. august Horvaatia – Eesti
3:1 (25-18; 25-17; 26-28; 25-12)
25. august Rumeenia – Eesti
3:1 (25-23; 30-32; 25-19; 25-21)
27. august Holland – Eesti
3:0 (25-18; 25-12; 25-10)
28. august Aserbaidžaan – Eesti
3:2 (25-20; 18-25; 25-22; 22-25; 15-11)

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare