16.1 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
RSRapla maleva laskjad Heikki Tuokko laskevõistlusel parimad

Rapla maleva laskjad Heikki Tuokko laskevõistlusel parimad

Tõnis Otstavel, kompaniiveebel

Pühapäeval, 1. septembril peeti Soomes XIX Heikki Tuokko laskevõistlus. Võistlust korraldatakse aastast 2000 ning seal osalevad enamasti Soome reservväelased ja hobilaskurid. Seekord oli võistlejaid alla 90, kuid tavaliselt küündib arv 120 võistlejani.
Heikki Tuokko laskevõistlusele kutsusid meid relvavennad Nurmijärvilt, siinkohal nimetan ära meie Soome sõbra ja Rapla maleva toetajaliikme Hannu Hyvämäki, kes oli üks külla kutsujaist. Kuna Heikki Tuokko võistlus ise toimub pühapäeval, on traditsiooniks saanud, et laupäeval korraldavad Soome sõbrad meile vabas õhkkonnas erinevaid laskmisi ja harjutusi, õhtul tehakse sauna ja arutatakse maailma asju.
Võistlus koosneb kahest osast. Esimeses osas lastakse vintpüssi SKY, mis on valmistatud enne 1940. aastat, relv peab olema originaal ja modifitseerimata. Kaugus 150 m, lamades asend ja ilma toeta. Teises osas lastakse püstolit. Püstol peab olema samuti valmistatud enne 1940. aastat. Kuna meie meestel selliseid püstoleid võtta ei ole, laename neid igal aastal Soome sõpradelt. Seega ainus trenn, mida me teha jõuame, on enne võistlust viis proovilasku ja ülejäänud tuleb puhtalt laskja kogemuse ja külma närvi arvelt. Rapla malev on käinud sellel võistlusel juba kümmekond aastat. Seekord olime esindatud üheksa võistlejaga. Parim koht võistlustel on siiani olnud teine, mille lasi Valdu Reinaas 2017. aastal. Seekordne võistlus kujunes Rapla maleva ja Eesti jaoks erakordselt edukaks. Vintpüssi laskmises tuli koguni kolm esimest kohta Eestisse. Sealhulgas rändkarikas, mida ei ole mitte kunagi ükski eestlane enne saanud. Sellel on ka põhjus, nimelt SKY vintpüssi võistlus on soomlastele väga hingelähedane ja nad võtavad seda võistlust tõsiselt. Et sinna löögile saada, peab olema suurepärane laskur.

Selle aasta tulemused:

1. koht Anti Grünberg – Rapla malev, rändkarikas
2. koht Valdu Reinaas – Rapla malev
3. koht Andres Käär – Harju malev
Püstoli laskmises oleme olnud alati väga heal tasemel, vaatamata sellele, et laseme võõrast relvast. Näiteks 2017. aastal tõime kolmikvõidu Rapla maleva meestega ära. Ka 2018 tuli kolmikvõit. Seekord jäi Soome vaid kolmas koht.
1. koht Kalle Toomet
2. koht Tõnis Otstavel – kolm aastat järjest teine
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare