24.9 C
Rapla
Teisipäev, 16 juuli 2024
RSFC Lelle püsib IV liiga A-tasandil suures mängus

FC Lelle püsib IV liiga A-tasandil suures mängus

Henry Kaldas

Hetkel, mil kõik meeskonnad on omavahel ühe korra kohtunud, on aeg teha esimesi kokkuvõtteid IV liiga A-tasandil toimuvast.

Pärast Lõuna tsooni võitmist suundusime ligi kaks kuud väldanud suvepuhkusele. Mänge sel ajal meeskonnal polnud ja mängijad said oma patareisid laadida. Esimest korda tuli murule joosta kolm päeva enne liigamängude algust, sest vaja oli maha pidada Tipneri karikavõistluste teine ring ehk 1/32 finaal JK Tabasaluga. Vastane, kes mängib meist kolm astet kõrgemal tasemel, esiliiga B-s, tuli kindla võidu järele. Oli ta meid ju eelmisel aastal karikavõistlustel Tabasalu staadionil võitnud suisa 6:0. Nüüd olid jõuvahekorrad aga tublisti võrdsustunud ja külalised lahkusid Lellest raske 1:0 võiduga.
Kolm päeva hiljem algasid IV liiga A-tasandi kohtumised ja esimene vastane oli meeskond Viimsi Lõvid. Mängust kodumurul kujunes tõeline maiuspala, milles suutsime 0:2 kaotusseisu pöörata mängu lõpuminutiteks 4:3 eduseisuks. Üsna viimasel hetkel õnnestus Lõvidel veel korra võrku sahistada ja 4:4 viik oli tõsiasi. Järgmisena kohtusime taas kodukamaral Kristiine JK esindusega. Sel korral otsustati kohtumise võitja lausa viimastel sekunditel, kui 4. üleminutil lõi meie 2:1 võiduvärava Tanel Strandberg.
Neli päeva hiljem sõitsime Tallinnas, täpsemalt Nõmmel, asuvale Hiiu staadionile, kus meid võõrustas Nõmme Kalju FC III meeskond. Selleks mänguks tekkisid meil kahjuks suured probleemid meeskonna kokkusaamisega ning seetõttu tuligi kogu kohtumine ära mängida ühemehelises vähemuses. Kuigi esimese poolaja suutsime mängida 1:1 viiki, tekkis teisel poolajal vähemuses mängimisest väsimus ja Eesti koondise 115-kordne internatsionaal Kristen Viikmäe vormistas lõppseisuks 1:3 meie poolt vaadatuna.
Teadmistepäeval saime teada, et meie jaks käis lõpuks Põhja-Sakala II meeskonnast üle. Tegemist oli kolmanda omavahelise mänguga sel aastal. Esimesed kaks kohtumist IV Lõuna tsoonis olid lõppenud mäletatavasti 1:1 viikidega. Madis Pajula ja Allan Einamaa väravatest võitsime külalisi Viljandimaalt 2:0. Ka need väravad sündisid mängu lõpus, täpsemalt 82. ja 89. minutil.
Esimese ringi viimane mäng toimus 7. septembri õhtul Kalevi keskstaadioni kunstmuruväljakul. Nagu peaaegu kõikides mängudes sel hooajal, lõime võiduvärava mängu lõpuminutitel, kui Märt Meresmaa täpne kauglöök mängu 83. minutil meile kolm punkti liigatabelisse juurde tõi. Mänguseisuks jäigi 1:0.
Viis vooru mängitud ja teist sama palju veel mängida. Nõmme Kalju FC III juhib tabelit 12 punktiga, meie oleme teised 10 punktiga, Viimsi Lõvid on 8 silmaga kolmandad ja Kristiine JK-l on neljandal tabelireal kirjas 7 punkti. Põhja-Sakala II ja Tallinna FC TransferWise on vastavalt 5. ja 6. positsioonil võrdselt kolme punktiga. Tabeliseis on põnev ja samamoodi on ka mängud olnud täiesti ettearvamatud, kus kõik võivad kõiki võita ja samamoodi ka kaotada.
Hooaeg saab oma lõpp-akordi 12. oktoobril, kui kõik meeskonnad mängivad Eestimaa eri paigus kell 16 oma viimase kohtumise. Meie lõpetame oma hooaja kodumurul FC TransferWisega madistades ja eks siis ole pärast mängu näha, kuhu meie ponnistused palliväljakutel meid tabelis asetavad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare