2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
RSHeiki Nabi teenis MM-il pronksi ja pääses Tokyo olümpiale

Heiki Nabi teenis MM-il pronksi ja pääses Tokyo olümpiale

Siim Jõgis

Kasahstani pealinnas Nur-Sultanis peetud maadluse maailmameistrivõistlusel teenis kaalukategoorias -130 kg maadlev Heiki Nabi pronksmedali. Samuti õnnestus tal välja võidelda õigus osaleda Tokyo olümpiamängudel.

Pronksmedali peale avanes tal võimalus heidelda lohutusringi kaudu. Otsustavas matšis tuli talle vastu iraanlane Amir Mahammadali Ghasemimonjezi. Nabi võitis matši tulemusega 8:0 pärast seda, kui iraanlasele anti kolmas hoiatus.
Otsustav pronksimatš sai teisipäeval, 17. septembril Eesti aja järgi alguse kell 16.22. Nabi oli algusest lõpuni domineerivam pool ning ei andnudki vastasele võimalust. Esimese punkti teenis eestlane selle peale, kui Ghasemimonjezi pandi passiivsuse eest parterisse. Sealt Nabil küll punkte napsata ei õnnestunud. Seejärel teenis ta kaks korda järjest kaks punkti. Esmalt selle eest, et vastane lõi teda peaga ning seejärel näppude kinnihoidmise eest.
Esimene periood lõppeski Nabi 5:0 eduseisus. Teisel perioodil teenis Ghasemimonjezi kolmanda hoiatuse ning esitas seejärel veel challenge’i. Kuna kohtunikud seda ei rahuldanud, sai Heiki Nabi kirja 8:0 võidu.
Nabi esimene matš maailmameistrivõistlustel toimus esmaspäeval, 16. septembril, kui tema vastane oli Venezuela esindaja Moises Salvador Perez Hellburg. Maadlusklubi Juhan liige Nabi sai tema vastu kindla võidu ning läks kaheksandikfinaalis vastamisi kuubalase Oscar Pino Hindsiga, kellelt tuli vastu võtta kaotus. Kuna kuubalane pääses edasi finaali, avanes eestlasel võimalus jätkata võistlust lohutusringis.
Nabi alistas lohutusringi esimeses matšis India maadleja Naveen Naveeni kindlalt 9:0 ja oli teises matšis 3:1 parem Kõrgõzstani maadlejast Murat Ramonovist. Teise lohutusringi võit tagas Nabile juba ka koha Tokyo olümpiamängudel, mis toimuvad 2020. aasta suvel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused