-5.3 C
Rapla
Esmaspäev, 4 dets. 2023
RSSeitse meest sai kirja tulemuse üle 100 meetri

Seitse meest sai kirja tulemuse üle 100 meetri

Siim Jõgis

Järvakandi heidete mitmevõistluse ajalugu ulatub mitme aastakümne taha. Tänavu sügisel peeti võistlus laupäeval, 21. septembril Järvakandi kooli spordiplatsil ning sellest võttis osa kümme meest.

Võistlus on lihtne: iga osaleja sooritab viis ala, milleks on kuulitõuge, odavise, kettaheide, vasaraheide ja raskusheide. Kõik tulemused liidetakse kokku ning selle põhjal tekib paremusjärjestus. Võistluse korraldaja Margus Sepp ütles, et tavakodanik võib seada endale eesmärgiks sada meetrit. Kui see täis tuleb, võib endaga rahul olla. Laupäevasel võistlusel said koguni seitse meest kirja parema tulemuse kui sada meetrit.
Kokku oli osalejaid kümme, kellest kaks jätsid võistluse pooleli. Võitjaks tuli Egert Tomingas, kelle tulemus viie ala peale oli 135,92 meetrit. Sealjuures sai ta kirja alavõidu kuulitõukes. Üldse oli tänavu tegemist võrdse võistlusega. Alavõidud jagunesid nelja sportlase vahel. On nähtud ka selliseid aastaid, kus üks sportlane napsab kõik alavõidud. Küll aga on tähelepanuväärne see, et vanuseklassis 60+ võistelnud Lembit Zahkna sai kirja kaks alavõitu – kettaheites ja vasaraheites.

Järvakandi heidete mitmevõistluse rekord kuulub Taavi Peetrele, kes on saanud kirja tulemuse 192 meetrit ja 45 sentimeetrit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused