17.7 C
Rapla
Esmaspäev, 17 juuni 2024
RSPääsupesa lasteaia kinnistu uut omanikku ei leidnud

Pääsupesa lasteaia kinnistu uut omanikku ei leidnud

Kadri Paju

29. augustil otsustas Rapla vallavolikogu võõrandada avaliku kirjaliku enampakkumise korras vallale kuuluva Rapla linnas Viljandi mnt 7 asuva kinnisasja, kus varem tegutses erilasteaed Pääsupesa.
Enampakkumise tähtaeg oli 14. oktoobril. Ühtegi osavõtjat enampakkumisel ei olnud, kuigi Rapla vallaarhitekti Cerly-Marko Järvela sõnul oli huvilisi, kes kinnistuga tutvumas käisid. Kinnistule korraldatakse uus enampakkumine.
Viljandi mnt 7 kinnistu on sihtotstarbelt ühiskondlike ehitiste maa pindalaga 3143 m2. Enampakkumisel oli alghinnaks määratud 150 000 eurot. Rapla valla üldplaneeringu kohaselt asub kinnistu Rapla linna keskuse miljööväärtuslikul hoonestusalal, mis tähendab, et selle arendamisel on vaja arvestada olemasolevate ruumiliste väärtuste säilitamisega.
Kinnistule võib kavandada polüfunktsionaalset keskust rikastavaid funktsioone: ühiskondlikku hoonet, äri-, büroo- ja kaubanduspindu, korterelamut. Eri korrustel võivad olla erinevad kasutusotstarbed. Suurim lubatud korruselisus on kuni 4.
Ehkki silmahakkavalt on naabruses asuvad hooned vaid kahekorruselised, väitis vallaarhitekt Järvela, et lähikonnas on teisigi neljakorruselisi hooneid. Järvela sõnul on näiteks Viljandi mnt 6 (teenindusmaja) koos keldrikorrusega ning Viljandi mnt 9, kus varem on asunud keskraamatukogu ja Maapank, koos soklikorruse ja katusealusega neljakorruselised. See, kas kahekorruselise lasteaiahoone asemele kerkib neljakorruseline hoone, sõltub aga detailplaneeringust ja ruumide paigutusest, lisas Järvela.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare