21.6 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
RSÕpetajate tunnustamine muutub

Õpetajate tunnustamine muutub

Katri Reinsalu

Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogu koosolekul arutati mõtet maakondlikud tunnustamisüritused üle vaadata ning selgitada välja, milliseid muudatusi oleks nende osas mõistlik teha.
Haridusvaldkonnas oli ROL-i kultuuri- ja haridusspetsialist Imbi Kalberg kokku kutsunud valdade haridusnõunikud. Laual oli mõte ühendada parimate ainetundjate ning parimate koolilõpetajate tunnustamine. Mõlemale üritusele on kutsutud üpris palju inimesi ning seetõttu leiti kohtumisel, et need kaks peaksid ka tulevikus eraldi jätkama.
Muudatusettepanek tehti aga aasta õpetajate tunnustamise osas. Kalberg rääkis täiskogu istungil, et aasta õpetaja nominente kutsutakse kuuele erinevale üritusele – haridus- ja teadusministri vastuvõtt õppeaasta alguses, aasta õpetaja gala, maakondlik õpetajate tunnustamine, valla tunnustamisüritus, kooli enda tunnustamisüritus ja lõpuks ROL-i vabariigi aastapäeva vastuvõtt.
Rapla ja Kehtna vallal on tugevalt juurdunud traditsioon oma tublisid õpetajaid tunnustada ning sellest loobuda ei plaanita. Kohtumisel selgus, et ka Kohila ja Märjamaa vald plaanivad sel õppeaastal sarnast üritust korraldama hakata. Sellest tulenevalt sündis ettepanek loobuda maakondlikust õpetajate tunnustamisüritusest ning teha seda ROL-i vabariigi aastapäeva vastuvõtu raames. ROL-i täiskogu liikmed olid muudatusega nõus.
Tegevdirektor Silvi Ojamuru rääkis aasta ema tunnustamisest. Teemat oli arutatud ka ROL-i juhatuses ning seal jõuti seisukohale, et ühte maakondlikku aasta ema oleks valdade nominentide seast väga keeruline valida. Pigem oldi seda meelt, et valdade valitud aasta emad võiksid olla samuti vabariigi aastapäeva vastuvõtule kutsutud. Rapla, Märjamaa ja Kohila vald valivad oma aasta ema. Kehtna vald seda viimastel aastatel teinud ei ole. Juhatus tegi Kehtna vallale ettepaneku taas aasta ema valima hakata.
Kehtna vallavalitsuse esindaja Varri Väli selgitas, et Kehtna vald pole aasta ema valimisest loobunud. Nimelt on see vallas delegeeritud küladele ja kogukondadele. Aasta ema valitakse vastavalt initsiatiivile. Seda pole lihtsalt viimastel aastatel olnud.
Lisaks kutsutakse ROL-i vabariigi aastapäeva vastuvõtule ka aasta isa ja vanavanemad, kui mõni vald peaks neid valima.
Põgusalt peatuti ka kultuuritöötajate tunnustamisel. Kultuuritöötajad on andnud märku, et hetkel ei ole ühtegi üritust, kus nad saaksid korra aastas kokku tulla. Soov selle järele on olemas. ROL-i täiskogu liikmed olid mõttega päri, kuid konkreetseid plaane istungil ei arutatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare