2.2 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSElamuarenduse toetusele esitati kaks taotlust

Elamuarenduse toetusele esitati kaks taotlust

Katri Reinsalu

Möödunud reede lõunal lõppes Rapla valla elamuarenduse toetuse taotlemine. Tähtajaks esitati kaks taotlust, mida menetleb edasi hindamiskomisjon.

Rapla tiheasustust kimbutab juba aastaid elamispinna defitsiit, mis muudab kohalike jaoks elupinna vahetamise ülearu keeruliseks ning pidurdab uute elanike Raplasse elama asumist. Just selle probleemi leevendamiseks otsustas vald septembris avada toetusvooru, kust ettevõtjad said oma projektide elluviimiseks toetust taotleda.
„Elamuarenduse piirkondade investeeringu toetuse eesmärgiks ongi stimuleerida Rapla vallas kinnisvara arendusi, mis tooksid juurde uusi eluruume võimalikele uutele elanikele. Toetuse maksimaalseks suuruseks on 200 000 eurot ühe taotluse kohta,” oli kirjas toetusvooru selgituses. Toetuse saamise eelduseks on vähemalt kaheksa uue eluruumi rajamine.
Valla arendusjuht Heiti Vahtra ütles kohe pärast tähtaja kukkumist, et esitati kaks taotlust. „Saan öelda, et tegu on mõlema puhul Rapla linna rajatavate kortermajadega. Tegu on ka usaldusväärsete ettevõtetega,” lisas ta.
Arendusjuht jäi taotluste arvuga rahule, arvestades, et taotlusvoor avati sel sügisel esimest korda. Järgmise vooru planeerib vald avada 2020. aasta esimesel poolaastal ning Vahtra on optimistlik, et sellest võetakse veel aktiivsemalt osa. Vahtra ütles, et informatsiooni ja nõustamist küsisid mitmed, kuid paljude jaoks võis ettevalmistusaeg liialt lühikeseks jääda.
Edasi tegeleb laekunud taotlustega hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad vallavanem Meelis Mägi, vallavolikogu esimees Margus Jaanson, abivallavanem (majandus-, arengu- ja planeeringuosakond) Triin Matsalu, vallavolikogu majanduskomisjoni esimees Hans Liibek, vallavolikogu eelarve- ja arengukomisjoni esimees Andrus Tamm, vallaarhitekt Marko Järvela ja arendusjuht Heiti Vahtra.
„Püüame olla operatiivsed ja otsuseni jõuda enne novembri lõppu (ehk 47. nädala jooksul). Seejärel asume väljavalituga lepingut ette valmistama ja loodame selle sõlmida 2019. aasta sees, et hiljemalt 2021. aasta keskpaigaks oleks eluruumid kasutuses,” võttis Vahtra kokku.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare