8.3 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSViiruste kõrghooajal võib ette tulla pikemaid ootejärjekordi

Viiruste kõrghooajal võib ette tulla pikemaid ootejärjekordi

Kadri Paju

Raplamaa Sõnumite toimetuse poole pöördus noor ema, kes ootas Rapla Perearstikeskuse protseduuride toa järjekorras oma haige 6-kuuse beebiga tund ja 15 minutit. Kui järjekord ema ja lapseni jõudis, teatati talle, et „oi, nii väikesel lapsel mina proove võtta ei oska, oodake veel, me otsime kellegi, kes oskab”.
Noor ema on pahane ja arvab, et selline olukord on ebanormaalne, sest lastega nii pikalt järjekorras oodata on väga keeruline.
Rapla Perearstikeskuse juhataja Kadri Luga vabandab noore ema ja tema lapse ees tekkinud ebamugavuste pärast. „Rapla Perearstikeskuse uutes ruumides Alu tee 1 töötab praegu kaks protseduuride kabinetti. Nädala alguses ja lõpus ning keset tööpäeva, kui perearstikeskuses on rohkem patsiente, kellel vaja vereanalüüse võtta, võib olla järjekord protseduuridele pikem. Kindlasti ei soovi ükski protseduure teostav õde lapsele liigseid kannatusi ja seetõttu on minu arvates põhjendatud kogenuma kolleegi appi kutsumine,“ selgitas juhataja olukorda.
Alumisel korrusel kabineti nr 121 ukse taga on järjekorraautomaat, ülemisel korrusel oleva kabineti nr 217 juurde mõeldud pult veel ei tööta. Luga sõnul tegeletakse sellega, et ka teise korruse protseduuride tuppa saaks võtta järjekorranumbri. “Kui protseduuridele on järjekorras rohkem inimesi ning väikese lapsega on raske pikalt oodata, siis edaspidiseks soovitan protseduurile saatnud perearsti või pereõe käest üle küsida, kas analüüsi saab anda mõnel teisel päeval,“ soovitas Luga.
Viiruste kõrghooajal on haigeid inimesi rohkem ning võib ette tulla pikemaid ootejärjekordi protseduuridele. „Kahjuks ei ole võimalik selliseid päevi ette ennustada. Püüame kogu kollektiiviga anda parima, et töö erinevates kabinettides sujuks ladusalt,” lisas Luga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare