-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSEidapere kultuurikeskus saab kauaoodatud uue katuse

Eidapere kultuurikeskus saab kauaoodatud uue katuse

Siim Jõgis

Kehtna vallavalitsus on aastaid otsinud võimalust, et teha korda Eidapere kultuurikeskuse katus. Mõned osad sellest olid võrdlemisi trööstitus olukorras ning suuremate sadude korral lasi katus vihma läbi. Nüüd leiti tänu Riigi Tugiteenuste Keskuse toetusele võimalus vajalikud tööd ära teha.

Alguse sai katuseremont juba mõni aeg tagasi ning valmis peaksid tööd saama järgmisel nädalal, enne detsembri algust. Kehtna vallavalitsuse ehitusspetsialist Hans-Jürgen Schumann rääkis, et Eidapere kultuurikeskuse katus oli armetus seisus ning vajas restaureerimist juba mitu aastat. Tänu Riigi Tugiteenuste Keskuse kaasfinantseeringule korraldati riigihange ning selle võitis Erek OÜ, kes rekonstrueerimistöid läbi viib. Vana eterniitkatus võetakse maha ja see asendatakse plekk-katusega. Samuti paigaldatakse katusele 12,5-kilovatised päikesepaneelid. Esialgu varustatakse sealt tuleva elektriga hoonet ennast, kuid Schumann ütles, et edaspidi jõuab see ka laiemasse võrku.
Eidapere kultuurikeskuse kompleks on küllaltki suur ning kogu katust välja ei vahetata. Üks osa sellest rekonstrueeriti juba kaheksa aastat tagasi. Seekordsete tööde käigus tehakse korda see osa katusest, mis katab lasteaeda, raamatukogu ja väikest saali. Kokku rekonstrueeritakse vägagi suur osa – ligikaudu 1000 ruutmeetrit katust. Ainuüksi see number näitab, kui suure kompleksiga kultuurikeskuse puhul tegemist on.
Schumann avaldas lootust, et detsembri alguseks saavad need tööd ühele poole. Sellele järgneb veel päikesepaneelide paigaldamine. Tööde kogumaksumuseks koos käibemaksuga kujuneb 135 000 eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare