17.7 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
RSJalgpallileht: Rapla Kesklinna kooli kõrvale tuleb kunstmurustaadion

Jalgpallileht: Rapla Kesklinna kooli kõrvale tuleb kunstmurustaadion

Raplamaa JK

Maakonnas on kasutuses viis täismõõtmetes jalgpalliväljakut, kus mängitakse liigamänge ja treenitakse.
Raplas on naturaalmuruga väljak, mida hooldab ja haldab Raplamaa JK, Kohilas naturaalmuruga ja valgustusega väljak, millel on ka täisautomaatne kastmissüsteem, Märjamaal naturaalmuruga väljak ja Lelles naturaalmuruga väljak, mida hooldab ja haldab kohalik jalgpalliklubi. Lisaks on üks kunstmurukatte ja valgustusega väljak Kaereperes. Kehtnas ja Järvakandis olevad väljakud jalgpalli mõttes kahjuks hetkel aktiivses kasutuses ei ole.

Staadioni asukoht.

Naturaalmuruga väljak on luksus ja nõuab väga palju aega ja hoolt. Kuigi võib arvata, et mis see väljak siis ära ei ole, muru kasvab ise, taevast tuleb vihma, aga kahjuks see nii ei ole. Kohilas, Raplas ja Märjamaal tehakse kevaditi täishooldus – surnud muru eemaldamine, tasandamine, seemnekülv (250-350 kg); väljakule laotatakse 30 tonni liiva, väetisekülv (300-450 kg). Lisaks hooajaliselt veel 3-4 korda väetisekülv (Raplas) ja murukamara õhutus. Niita on vaja kasvuperioodil üle päeva või lausa iga päev. Lisaks kuivemal perioodil kastmine.
Kõige paremas korras on kindlasti Kohila ja Rapla Kesklinna kooli väljakud. Mõlemad on ka väga tihedas kasutuses, isegi ülekoormusega.

2020. aasta suveks valmib Rapla Kesklinna kooli kõrvale (vaata kõrvalolevat fotot), praeguse staadioni lõunapoolsesse otsa uus jalgpallistaadion. See on kunstmurukattega ja kui kõik õnnestub, saab väljak ka talveks paigaldatava kilehalli (pneumohall).

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare