11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSPillerpalli lasteaed loodetakse lähinädalatel avada

Pillerpalli lasteaed loodetakse lähinädalatel avada

Katri Reinsalu

Märjamaa Pillerpalli lasteaia pikale veninud renoveerimine on lõpusirgel. Ehitaja on objekti üle andnud ning peagi loodetakse maja lastele avada.

Lasteaia renoveerimise teekond on olnud pikk ja käänuline. Esimene hange ei andnud vallale soovitud tulemust. Tehti kõigest üks pakkumine, mis oli tunduvalt kõrgem, kui vald lootnud oli. Teine hange oli tulemuslikum ning andis märkimisväärselt soodsama tulemuse. Leping sõlmiti ühispakkujaga AS EVIKO ja EVIKO Ehitus OÜ. Suve alguses alustati renoveerimistöödega.
Kuigi volikogu protokollidest võib lugeda, et probleeme on olnud nii tähtaegadest kinnipidamise kui ka tööde kvaliteediga, on tänaseks probleemid vallavalitsuse liikme Ülo Olmi sõnul likvideeritud. Oktoobrikuu volikogu istungil arutati ehitaja poolt vallavalitsusele esitatud ettepanekut lepingu lõpptähtaega pikendada ja töövõtja kuludega lasteaia ujula lammutada ja sein soojustada. Olm kinnitas, et selles osas saadi kokkuleppele. „Tühjalt seisnud ujulahoone oleks niikuinii tulnud lammutada ja seetõttu võeti pakkumine vastu,” ütles ta.
Ehitaja andis objekti üle 31. oktoobril. „Põhilises mahus on tööd valmis, objekt on üle antud ja vastu võetud, tegeletakse pisipuuduste kõrvaldamisega,” ütles EVIKO Ehitus OÜ juhatuse liige Erik Liiv. Viimati mainitud vaegtööde kõrvaldamiseks on aega kuni novembrikuu lõpuni.
Volikogu istungitel on arutatud ka võimalust ehitajalt pikale veninud tööde eest hüvitist nõuda. Olm ütles, et juhul, kui vaegtööd saavad kokkulepitud ajaks tehtud, siis eraldi hüvitist küsima ei hakata. Samas tuleb ehitajal kinni maksta kulud, mis on seotud laste hoidmisega muudes kohtades alates augusti keskpaigast kuni oktoobri lõpuni.
Lasteaia direktor Ene Mätas ütles, et praegu tegeletakse rühmades ruumide koristamise ning mööbli ja mänguasjade oma kohale paigutamisega. „Lasteaia töötajad on iga päev majas ning töö käib kõikides rühmades,” lisas ta.
Lapsed on hetkel veel kas kodused või ajutistel pindadel. Mätas ütles, et praegu tehakse tööd eesmärgiga lapsed novembri lõpuks uude majja kolida. „Kuupäeva, mida me täpselt teaksime ja saaksime vanematele öelda, täna pole, aga see tuleb. Sätime maja korda. Kui oleme valmis tagasi minema, teavitame sellest kohe ka vanemaid. Meie üleminek ühelt pinnalt teisele ei võta aega,” selgitas Mätas.
On lapsi, kes on seoses remondiga mitmeks kuuks lasteaiast eemale jäänud ja kellele võib lasteaiaga kohanemine keeruline olla. Mätas ütles, et neid lapsi ei ole kuigi palju, ja ta usub, et oma rühmaga liitumine kulgeb probleemideta. „Küll aga peavad lasteaiaeluga harjuma hakkama sõimerühma tulevad lapsed. Sellel aastal toimub laste harjutamine tavapärasest erinevalt teisel ajal, aga saame sellega ühiselt hakkama,” arvas Mätas.
Uue maja ootus on olnud pikk. „Loomulikult ootavad nii töötajad kui ka lapsevanemad oma majja tagasi saamist. Oleme kõik olnud kannatlikud ja mõistvad. Pahameelt me seni tundnud pole,” ütles Mätas ja oli tuleviku osas optimistlik. „Lastel saab olema soe, valge ja puhas tuba,” võttis ta kokku.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare