6.6 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSVõimas lõppakord jõutõstmise aastale

Võimas lõppakord jõutõstmise aastale

Mihkel Laurits, võistlev treener

Eesti 2019. aasta klassikalise lamades surumise meistrivõistlused peeti taas Kunda spordikeskuses, kus viimase kaheteistkümne aasta jooksul on olnud palju toredaid võistlusi, seda eriti lamades surumises.
Raplamaa esindus oli kõigi aegade suurim: seitse noort, kaks juuniori, kaks võistlejat avatud klassis ja kolm Masters 4 vanuseklassis – kokku 14 võistlejat. Alustasid naised ja vahetult pärast neid tuli teises grupis põrandale saata tervelt viis Märjamaa SK noort, kes juhatasid sisse meesteklassi ja tegid seda väärikalt. Rõõmuga assisteerisin neid, sest Heino Maiste valmistus oma etteasteks.
-53 kg kehakaalus tuli esmakordselt Eesti noortemeistriks Markus Maimets tulemusega 47,5 kg, jättes teiseks sel aastal juba kolm korda parim olnud Gevin Pikani-Vanatua, keda tabas ebaõnn 50 kg surumisel.
-59 kg kehakaalus tuli sel aastal juba neljandat korda Eesti noortemeistriks meie noorim, Aleksander Vassiljev, kes tegi selles kaalus kaasa esmakordselt. Tulemuseks tubli 70 kg, aga temal on veel viis aastat noorteaega ees. Teise koha pälvis tema järel esimest korda „eestikatel” võistelnud Carl Sander Kägo, 55 kg, saades absoluutklassis lisaks vastavalt ka EMV hõbe- ja pronksmedali.
-66 kg kehakaalus tuli esmakordselt noortemeistriks Tony Lehtsalu, kes absoluutklassis sai lisaks EMV pronksmedali. Tema surus seekord 62,5 kg. Need viis tegid tubli sissejuhatuse, millele järgmistes gruppides oli loota lisa.
-74 kg kehakaalus tuli värskel klassikalise jõutõstmise Eesti noortemeistril Germo Pikani-Vanatual seekord kahe konkurendi nappi paremust tunnistada ja tulemusega 95 kg leppida pronksmedaliga. Samas kehakaalus võistelnud Rapla noormees Tanel Männisalu tuli aga tänavu teist korda Eesti juunioride meistriks, tulemus 115 kg.
-83 kg võitis juunioride klassis hõbemedali Tarvo Heinroos Raplast, kel kevadest kapis kuldmedal samal alal varustusega võisteldes. Seekord jäi tulemus kevadisele veidi alla – 135 kg sai kirja, kuid tubli tulemuse tegi selles kehakaalus teine Rapla mees Jüri Haud, kes seljatas kõik 11 vastast ja tuli surumises 155 kiloga esmakordselt Eesti meistriks.
-93 kg kehakaalus tegi kaasa meie seitsmes noorvõistleja, kes 15 mehe konkurentsis jäi tahapoole, kuid noorteklassis teenis hõbemedali ja sai punktidega teise koha võitnud Märjamaa SK esimese võistkonna sekka. Tulemus 82,5 kg, kuid see on parem kevadisest.
-120 kg kehakaalus surus võimsalt Raplamaa tänane tugevaim mees Janar Jõgimaa, kes võitis Eesti MV-lt oma esimese medali. Ta surus üles kangi raskusega 192,5 kg ja teenis sellega kuulsuste järel pronksmedali.
Viimasena asusid tõstepõrandale Märjamaa kolm Masters-klassi võistlejat, kes sel kevadel koos Györi linnast Eestile Masters IV klassis meeskondliku esikoha tõid. Kuni 74 kg kehakaalus tegi teistele hea tulemuse ette Heino Maiste, kes surus 85 kg ja sai selle eest 382,34 IPF punkti. -83 kg kehakaalus surus Kalev Teder 90 kg, saades 371,20 IPF punkti. -105 kg kehakaalus oli seekord rekordvormis Mihkel Laurits, kes ületas oma kaks aastat tagasi Soomes püstitatud rekordi ja sai kirja 115 kg ning teenis 407,36 IPF punkti.
Jäi oodata, mida teeb kuu tagasi sel alal maailmameistriks tulnud üle 140 kg kaaluv Tallinna vägilane Raul Randmäe. Tema surus seekord vaid 127,5 kg, millega teenis 376,09 IPF punkti ja seega jäi pronksile. Tõele au andes peab ütlema, et ega see katse kõige puhtam ei olnud, kuid sel aastal „eestikatel” lamades surumises teist korda medalita jääda olnuks temale liig mis liig.
Kokkuvõttes saime seitse esi- ja kuus medalikohta ning noorte meeskondliku teise koha. Rapla mehed saatis võitma treener Kalev Kotto ja nad tegid oma töö parimal viisil. Tulevik on pilvitu ja kevadel anname taas kord kõik oma parima heas seltskonnas!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare