-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSMärjamaa kunstikooli klassid kolivad Coopi poe peale

Märjamaa kunstikooli klassid kolivad Coopi poe peale

Reet Saar

Märjamaa muusika- ja kunstikool on juba aastaid töötanud väga kitsastes tingimustes. Algul eramuks kavandatud hoones on kool aastate jooksul viimse kui nurga nutikalt kasutusele võtnud, kuid sellest ei piisa. Lisapindu on otsitud mujaltki, kuid lahendust pole seni leitud. Nüüd on avanenud võimalus olukorda parandada.

Märjamaa vallavolikogu andis 19. novembri istungil nõusoleku rendilepingu sõlmimiseks Rapla Tarbijate Ühistuga, et neile kuuluva Märjamaa poehoone teise korruse vabale pinnale ehitada kunstiõppeklassid.
Muusika- ja kunstikooli direktor Maiu Linnamägi tõi välja, et vaatamata laste arvu vähenemisele üldhariduskoolides on muusika- ja kunstikoolis õppivate laste arv ikka 120-140 piires. Nii mõnedki lapsed on jäänud kooli vastu võtmata põhjusel, et majas pole ruumi. Huvikool analüüsis varianti, et kui 2020. aastal valmib Märjamaa gümnaasiumi spordihoone, saaks ehk kooli vana võimla osa ehitada ümber nende klassideks. Valmis oli isegi vastav eskiis. Kevadel kahe kooliga teemat arutades tõi gümnaasium välja, et neil on ruume endal vaja. Küll välgatas sel nõupidamisel mõte, et Coopi poe peal on vaba pind. Rapla Tarbijate Ühistu võttis kohe ettepanekust kinni, kuid otsusele jõudmiseni kulus veel mitu kuud. Nüüd on rendileping tarbijate ühistu ja Märjamaa vallavalitsuse vahel allkirjastamiseks valmis.
Rendileping sõlmitakse viieks aastaks. Ühe kuu rent on 580 eurot, aastas 6960 eurot ja viie aastaga kokku 34 800 eurot, ruumide rendile lisanduvad kommunaalkulud. Omanik ehitab poe teisel korrusel välja kolm klassiruumi ja tualeti, samuti paigaldatakse kraanikausid, et vett võtta ja pintsleid pesta. Hommikupoolikuti hakkavad seal toimuma ka gümnaasiumiõpilaste kunstitunnid.
Huvikooli direktor vahendas Rapla TÜ juhatuse esimehe Väino Sassi sõnu, et ehitaja jõuaks ruumid valmis kolmanda veerandi alguseks. „Täna ei oska veel öelda, kas suudame kohe jaanuari alguses üle kolida. Kuna on kokkulepe, et seintele ei saa me midagi kinnitada, peame vaatama, mida kunstikool saab olemasolevast mööblist kaasa võtta ja mis tuleb juurde osta,“ selgitas Maiu Linnamägi. „Uute ruumide lisandumine tähendab õppetingimuste paranemist kõikidele muusika- ja kunstikoolis käivatele õpilastele. Ajutise lahendusena on see suurepärane, kuigi ega see ka muusikakooli olukorda lõpuni lahenda. Tehtud otsus on samm positiivses suunas, kuid see saab siiski olla vaid ajutine lahendus – kool peab olema koos,“ rõhutas muusika- ja kunstikooli direktor.
Uutes oludes muutub ka kunstikooli tunniplaan. Praegu ei saa kõik kolm kunstiõpetajat ruuminappuse tõttu korraga töötada, edaspidi küll. See võimaldab pisut lühendada ka huvikoolis õppijate päeva pikkust. Märjamaa kunstikoolis õpib praegu 68 last, neist 14 käivad ka muusikakoolis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare