13.8 C
Rapla
Pühapäev, 26 mai 2024
RSJärvakandi klaasitehas ja töötukassa sõlmisid koostööleppe

Järvakandi klaasitehas ja töötukassa sõlmisid koostööleppe

Siim Jõgis

Järvakandi klaasitehas (O-I Estonia AS) ja Eesti Töötukassa sõlmisid kolmapäeval, 27. novembril koostööleppe, mis näeb ette senisest tihedamat koostööd. Aktiivsed suhted olid kahe asutuse vahel varemgi. Näiteks külastasid 2017. aasta septembris töötukassa Raplamaa osakonna töötajad tehast ning nüüd pandi allkirjad paberile, et koostöö saaks ametlikuks.

O-I Estonia AS-i esindaja Ethel Moora ütles, et nende lootus koostööleppe allkirjastamisel on leida hõlpsamalt uusi töötajaid. Ta lisas, et töötukassa vahendusel on leitud uusi töötajaid varemgi, kuid aktiivsemalt on see õnnestunud just käesoleval aastal. Senimaani on osaletud töötukassa korraldatud messidel lisaks Raplamaale Ida-Virumaal, Järvamaal, Valgamaal ja Harjumaal. Tähelepanuväärne on see, et just Ida-Virumaalt on leitud uusi töötajaid, kes on tulnud Järvakanti elama ning tööle.
Eesti Töötukassa poolt andis koostööleppele allkirja juhatuse esimees Meelis Paavel ning O-I Estonia AS-i poolt juhatuse liikmed Kaido Turro ja Andres Luhtoja. “Uute ja eriti just sobivate töötajate leidmine on tööturul ja meie asukohas täna üsna keeruline ülesanne. Sel aastal oleme värvanud omale häid töötajaid töötukassa messidel ja just meile organiseeritud infopäevadel nii Jõhvis kui ka Raplas. Loodame, et koostöö töötukassaga annab meile võimaluse veel enam kogukonda panustada, luues ja pakkudes töökohti Järvakandis,” lausus Kaido Turro.
Suuremate ettevõtetega koostööleppe sõlmimine on töötukassa jaoks tavapärane praktika. Kõnealuse lepingu sõlmimine oli Eestis juba viiekümne kuues. Rapla maakonnas on töötukassa sõlminud sarnased lepingud Rapla Tarbijate Ühistu, Kohila Vineer OÜ ja Saarioinen OÜ-ga. Koostöölepete sõlmimist alustas töötukassa 2012. aastal ja eesmärk on jõuda lepeteni igas maakonnas oluliste ettevõtetega.
“Töötukassa hindab väga koostööd O-I Järvakandi klaasitehasega tööjõu värbamisel ja nende valmisolekut pakkuda oma töötajatele väljaõpet. Usume, et töötukassa saab ettevõttele abiks olla mitmelgi moel ja tihe koostöö jätkub ka tulevikus,” märkis töötukassa Raplamaa osakonna juhataja Ilvi Pere.
O-I Estonia AS on Baltikumi suurim klaastaaratootja. 1995. aastal ostis maailma suurim klaaspakendite tootja USA kontsern Owens-Illinois Järvakandi klaasitehase, kus täna töötab üle 160 inimese. “Siinne tehas on regioonis ainus, mis suudab toota kõrgekvaliteedilist kirgast klaasi. 140 aastat järjepidevat klaasitootmist Järvakandis on saanud võimalikuks tänu inimestele – kõigile neile, kes on oma tööga tehases aastakümnete vältel Eesti klaasitööstuse arengusse panustanud,” rääkis O-I Järvakandi klaasitehase juhatuse liige Kaido Turro.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare