spot_img
6.1 C
Rapla
Kolmapäev, 22 märts 2023
LisalehtLisaleht Rohelised Sõnumid: Rapla vald kutsub eraisikuid üles ilutulestikust loobuma

Lisaleht Rohelised Sõnumid: Rapla vald kutsub eraisikuid üles ilutulestikust loobuma

Katri Reinsalu

Iga aastaga tekitab aina enam küsimusi ilutulestiku korraldamine. Ühelt poolt on see traditsiooniks muutunud, teisalt mõjub aga detsembrikuus toimuv pidev paugutamine häirivalt. Valjult on sõna võtnud loomaomanikud, kelle koerad on terve jõulukuu rahutud.
Aruteludest jääb tihti kõlama mõte, et probleemiks ei olegi niivõrd aastavahetuse hetkel toimuv ilutulestik, sest seda osatakse oodata ja selleks ajaks saab pere lemmikud näiteks tuppa tuua. Palju suuremat tuska teevad läbi terve detsembri suvalistel hetkedel lastavad raketid.
Tänavu kutsub Rapla vald eraisikuid üles jätta ilutulestik ostmata. Valla meediaspetsialist Katrin Kruusimägi ütles, et rahvas on harjunud uusaastakeskööl ilutulestikku vaatama. „Nüüd, kui saime endale keskväljaku, on meil ka selleks paremad tingimused. Vald tellis ilutulestiku ära juba suvel. Plaanime jätkata eelmisel aastal alustatud mustriga, kutsudes rahva uusaastaööks keskväljakule, kus enne ja pärast keskööd esineb bänd – sellel aastal Supersonik,” rääkis Kruusimägi. Selle valguses teeb aga vald üleskutse tullagi lihtsalt professionaalide korraldatud ilutulestikusõud vaatama ja oma paugud ostmata jätta.
Teema on keeruline, sest ilutulestikul on nii tulihingelisi pooldajaid kui ka vastaseid. Kruusimägi leidis, et igal juhul on parem, kui ilutulestik lastakse taevasse ühe korraga ja professionaalide poolt, selle asemel et igaüks seda eraldi ajal teeb. Ehk aitab see ümbritsevat keskkonda ka natuke puhtamana hoida, sest tihtipeale jäävad rakettide pakendid tänavatele vedelema.
„Prügi osas on igal aastal olukord läinud paremaks, eks inimeste keskkonnateadlikkus tõuseb, aga oleme arvestanud sellega, et kus koguneb inimesi, sinna tekib ka prahti,” ütles Kruusimägi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused