0.5 C
Rapla
Kolmapäev, 28 veebr. 2024
RSPliidiliisude lemmikretseptid said kaante vahele

Pliidiliisude lemmikretseptid said kaante vahele

Helerin Väronen

Esimene advent algas Russalus sel aastal teistmoodi. Just 1. detsember oli see päev, kui Russalu külakeskuses toimus toiduklubi Pliidiliisud lemmikretseptide raamatu esitlus.
Retseptid on koostanud piirkonna perede perenaised ja peremehed. Raamat “Pliidiliisude lemmikretseptid” valmis “EV100 igas külas” algatuse raames, mõeldes just oma kogukonnale ja headele sõpradele. Häid sõpru Pliidiliisudel jagub, kuna seitsme aasta jooksul on nende kokakunsti teadmised koolituste kaudu jõudnud paljude inimesteni.
Aastaid oli Pliidiliisudel olemas veebikokaraamat (https://russalukeskus.wixsite.com/pliidiliisud), kuhu on kogutud toiduklubi koolituste retseptid ja maitseainesegude katsetused. Idee, et neist veebis leiduvatest retseptidest võiks teha valiku, lisada juurde veel mõned uuemad retseptid ning koostada neist päris oma raamat, tuli Pliidiliisude eestvedajal Ethel Espenbergil. Raamatusse köideti just need retseptid, mida toiduklubi liikmed eriti kõrgelt hindavad ja mis on ka sööjatelt enim head tagasisidet saanud. Selline raamat on hea kingitus toiduklubi külalistele ja partneritele.
Retsepte on raamatus 25 ringis. Erilised lemmikud, mida Espenberg näitena välja toob, on lihtne ja ülimaitsev kodujuustupirukas ja pikemat kokkamist eeldav metsseapõrsahautis. Eksootilisemate maitsete austajatele soovitab ta aga Helena vürtsikat India pajarooga või ahjusushit.
Ideest kuni reaalse raamatu valmimiseni läks peaaegu aasta. Eelmise aasta alguses tekkis Espenbergil idee ning kevadel esitasid Pliidiliisud kohaliku omaalgatuse programmi taotluse toetuse saamiseks. KOP-i toetus saadigi esimese 50 eksemplari väljaandmiseks.
Alates tänasest, 11. detsembrist, saab Pliidiliisude kokaraamatut soetada trükikoja e-poe aadressilt https://trykiviis.ee/pood/. Päris mitmed retseptid jäid aga ootele, nii et mõne aasta pärast on Pliidiliisudelt oma esimesele raamatule järge oodata.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused