-2.8 C
Rapla
Reede, 1 dets. 2023
RSKomo suusasarja algus lükkub edasi

Komo suusasarja algus lükkub edasi

Siim Jõgis

Esialgu oli KoMo suusasarja esimene etapp planeeritud laupäevaks, 11. jaanuariks. Siis oleks sõidetud Märjamaal vabatehnika lühikesel distantsil. Nüüd on selge, et olematute lumeolude tõttu lükkub see võistlus edasi.

KoMo suusasarja korraldaja Ain Täpsi ütles, et laupäevaks planeeritud sõit ei toimu kindlasti. Küll aga soovitakse sarja esimene etapp ära pidada niipea kui võimalik. Selleks oodatakse korraliku lumekihi saabumist. Võistluskalender on paigas ning etappide järjekord jääb samaks, kuid muutub nende pidamise aeg. Tänavune KoMo suusasari on planeeritud viie etapi pikkuseks. Pärast esimest Märjamaa võistlust peaks sari jätkuma Palukülas, Pirgus, siis veel kord Palukülas ning viimane sprindietapp on planeeritud Raplasse, Vesiroosi terviserajale.
Millal need ära peetakse? Kõik sõltub lumeoludest. Ideaalsel juhul saaksid kõik viis etappi ära sõidetud. Aastate jooksul on nähtud väga erinevat talveilma ning see on jätnud pitseri ka võistlustele. Lumerohketel talvedel ei ole probleeme olnud ning kõik võistlused on ära peetud. Soojemate ilmade korral on ka terve sari ära jäetud ning teinekord on võistlused toimunud lühema aja jooksul, kui talveilm on olnud soosiv. KoMo suusasarja raames selgitatakse ühtlasi välja ka Rapla maakonna meistrid suusatamises.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused