11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
RSRuka MK-etapi kogemusega rajamasin hakkab hooldama Vesiroosi suusarada

Ruka MK-etapi kogemusega rajamasin hakkab hooldama Vesiroosi suusarada

Siim Jõgis

Juba eelmise aasta detsembris sai SA Rapla Spordirajatised kätte hanke korras soetatud murdmaasuusaradade hoolduseks mõeldud rajatraktori PistenBully 100. Toodetud on see 2009. aastal ning seljataga on tal väärikas ajalugu.

Seni on masinat kasutatud Soome suusaradade ja -nõlvade hooldamiseks. Masina viimaseks tööotsaks Soomes jäi novembri lõpus toimunud murdmaasuusatamise maailmakarikaetapi radade ettevalmistamine Rukal. Nüüd on see jõudnud Raplasse. Sadolini spordihoone juhataja Toomas Jaaniste ütles, et tänu rajatraktorile saab Raplas Vesiroosi terviserajal muuta suusaradade hooldust efektiivsemaks ning pakkuda paremaid tingimusi suusasõpradele. Ühtlasi avaldas ta lootust, et sel viisil saab kasvatada terviserajal sportijate arvu.
“Rajatraktorile lisanduvad käesoleva aasta lõpus kaks lumekahurit, millega kunstlund tootes muudame Rapla kindlasti üheks maakonna parimaks paigaks, kuhu suusasõitu nautima, õppima ja harjutama tulla,” sõnas Jaaniste. Nüüd jääb üle oodata vaid korralikku suusailma. Pelgalt viiesentimeetrise lumekihi puhul ei ole sellest masinast suuremat abi. Et see kasutusse võtta, peaks maha sadama korralik lumekiht. Kui see peaks tulema, saab Vesiroosi terviseraja suusarajad valmis teha.
Jaaniste ütles, et kui esineb vajadus, on võimalik rajad ka päeva jooksul mitu korda üle sõita. Ta lisas, et põhimõtteliselt oleks võimalik rajatraktorit laenata ka teistele terviseradadele, kui nad soovivad võistlusteks oma suusarajad ette valmistada. Ent põhiliseks töökohaks jääb ikkagi Rapla Vesiroosi terviserada.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare