-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSVallavalitsusel on plaanis paigaldada Raplasse ligikaudu 20 valvekaamerat

Vallavalitsusel on plaanis paigaldada Raplasse ligikaudu 20 valvekaamerat

Siim Jõgis

Hiljutises (29. detsember) “Aktuaalse kaameras” oli lõik selle kohta, et eelmisel aastal paigaldati Kuressaares 17 uut avalikku valvekaamerat. Samast lõigust tuli välja, et Rapla on üks vähestest maakonnakeskustest, kus veel avalikke valvekaameraid üles ei ole pandud.

Rapla abivallavanem Triin Matsalu ütles, et vallal on plaanis 2020. aastal jooksul paigaldada Raplasse avaliku ruumi valvamiseks kaamerad. Praeguse plaani järgi tuleb neid ligikaudu kakskümmend. “Kaamerate paigaldamise eesmärk on suurendada Rapla linnas turvalisust ning ennetada erinevaid pahategusid avalikus ruumis, näiteks vandaalitsemine, avalike rajatiste lõhkumine ja sodimine,” selgitas Matsalu.
Kaamerate paigaldamise asukohtade osas on Rapla vallavalitsus konsulteerinud politseiga ja arvestatud on ka nende soovitustega. Asukohad, kus kaamerad peaks paiknema hakkama, on määratud ja teada on ka kaamerate arv. Matsalu selgitas, et kuna planeeritavad asukohad paiknevad osaliselt erakinnistutel ja kõikide kohta ei ole veel kooskõlastusi, ei saa täpseid asukohti hetkel avaldada.
„Oleme koos Rapla valla esindajatega korduvalt arutanud avaliku ruumi kaamerate võimalikke asukohti. Kaameratest oleks politseile kindlasti abi nii süütegude ennetamisel kui ka avastamisel,“ ütles Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus.
Oluline on lisada, et tegelikult katavad valvekaamerad vähemalt osaliselt Raplat ka praegu. Näiteks asuvad need Karmani parklas ja raudteejaama ümbruses.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare