-7.3 C
Rapla
Kolmapäev, 6 dets. 2023
RSJK Kohila sihib saalijalgpalli meistriliigas kohta veerandfinaalis

JK Kohila sihib saalijalgpalli meistriliigas kohta veerandfinaalis

Siim Jõgis

JK Kohila saalijalgpallimeeskond mängib oma esimest hooaega Eesti meistriliigas – kõige kõrgemal tasemel. Kümne vooru järel püsitakse kaheksa meeskonna konkurentsis kuuendal positsioonil.

Kui see koht suudetakse järgneva nelja põhiturniiri mängu jooksul säilitada, garanteerib see koha veerandfinaalis, mis on meeskonnas eesmärgiks seatud.
JK Kohila peab oma kodumänge Kohila spordihoones. Viimane neist toimus neljapäeval, 9. jaanuaril, kui võõrustati tabeliliidrit Viimsi FC Smsraha. Tegemist on tugeva võistkonnaga, kellele sel korral Kohilal väga palju vastu panna ei olnud. Külalised võitsid kohtumise tulemusega 11:2.
JK Kohila esindaja Taavi Aus rääkis, et vastane oli tõepoolest tugev. “Arutasime omavahel, et ainuke võimalus neile vastu saada oleks lüüa esimene värav ja sellega nende mängutuju ära võtta, aga nad läksid hoopis ise kiiresti juhtima. Nad olid meist kiiremad ning paremad ka tehniliselt ja taktikaliselt,” rääkis Aus. Ta lisas, et heal päeval oleks siiski võimalik olnud neile paremini vastu saada. Kohila väravad lõid Jaan-Kristjan Kaalma ja Madis Nurmik.
JK Kohila mängis koosseisus Madis Rajando (vv), Jaan-Kristjan Kaalma, Martin Heinaru, Sander Kõva, Juri Kuznetsov, Tanel Oeselg, Taavi Aus, Karl-Martin Marrandi, Rene Kadakas ja Martin Nurmik.

Meistriliigasse minekut ei kahetse

Tegemist oli Kohila jaoks hooaja seitsmenda kaotusega, millele on vastu panna kolm võitu. Viimane võit võeti käesoleva aasta esimeses mängus 5. jaanuaril. Siis alistati võõral väljakul Sillamäe FC NPM Silmet tulemusega 7:5. Tegemist oli eriti magusa võiduga just seetõttu, et Sillamäe FC NPM Silmet asub liigatabelis Kohilast tagapool. Kui põhiturniir saab läbi, on suur vahe, kas meeskond lõpetab kuuendal või seitsmendal kohal, sest kuuenda koha meeskond jätkab veerandfinaalis ning seitsmes meeskond hakkab mängima üleminekumänge.
JK Kohila mängib saalijalgpalli meistriliigas esmakordselt. Eelmisel hooajal osaleti esiliigas ning seal võideldi välja õigus pidada üleminekumänge Narva SK Ganza vastu. Kuna 2019. aasta veebruaris ja märtsis peetud mängudes Narva alistati, avanes Kohila jaoks tee meistriliigasse. See võimalus kasutati ära. Taavi Aus rääkis, et tagantjärele seda otsust ei kahetseta. “Eelmisel hooajal mängisime esiliigas ja seal võitlesime meistriliiga koha üleminekumängudel välja. Praegu küll seda otsust ei kahetse, saame end proovile panna Eesti parimate vastu,” rääkis Aus.

Eredaim sähvatus

Käimasoleva hooaja kõige eredama tulemuse saavutas JK Kohila 7. detsembril. Siis mängiti võõrsil Narva United FC vastu. Idavirumaalased olid kindlasti selle kohtumise favoriidid. Neid toetas toona ka 207-pealine kodupublik. Ometi ei lasknud JK Kohila kuidagi ennast sellest häirida. Juba 3. minutil mindi kohtumist 1:0 juhtima ning sealt enam tagasiteed ei olnud. Kohila saavutas Narvas üllatusliku 7:1 võidu ning kirjutas liigatabelisse kolm võidupunkti juurde. Ühtlasi oli see ka hooaja teine võit.
Taavi Aus: “Usun küll, et seda võib pidada senise hooaja parimaks tulemuseks. Mäletan, et seal oli palju pealtvaatajaid ja Narva tegelikult domineeris seda mängu. Me suutsime lüüa esimese värava ja seisime kaitses kindlalt. Meil oli hea mäng, kõik õnnestus.” Aus rääkis, et meeskonna tuumik koosneb Kohila jalgpallikooli kasvandikest – sõpruskonnast, kellega on koos mängitud juba aastaid. Neile on lisandunud kolm mängijat Raplast ning lisaks veel täiendused Märjamaalt, Sakust ja Tallinnast. Kokku on saadud punt saalijalgpallureid, kellega pakkuda konkurentsi Eesti tippudele.

Põhiturniiri lõpuni neli vooru

Hooaja neljandat võitu läheb JK Kohila jahtima reede, 17. jaanuari õhtul. Siis sõidetakse külla Tartu Ravens Futsal Ares Securityle, kes asub liigatabelis viiendal positsioonil. Taavi Aus ütles, et heal päeval on nad kindlasti mängitavad vastased, kellelt tahetakse punkte võtta. Kui samad meeskonnad mängisid novembris Kohilas, võttis Tartu 7:4 võidu.
Järgmise kodumängu peab JK Kohila neljapäeva, 23. jaanuari õhtul. Siis sõidab külla Tallinna FC Cosmos. Saalijalgpalli meistriliiga põhiturniiri lõpuni jääb veel neli vooru. Nende seas tuleb 2. veebruaril ka Kohila jaoks ülioluline mäng Tartu Maksimumi vastu, kes asub praegu liigatabelis Kohila järel seitsmendal kohal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused