17.7 C
Rapla
Esmaspäev, 17 juuni 2024
RSKohila mõisakooli uus maja valmib märtsiks

Kohila mõisakooli uus maja valmib märtsiks

Kadri Paju

Esmapäeval, 13. jaanuaril käisime vaatamas, kui kaugele on jõudnud Kohila mõisakooli uue hoone ehitus.Mõisakooli algklasside maja valmib mõisa endisesse talli-tõllakuuri ja plaanis on objekt üle anda märtsis. Koolis tegime ringkäigu koos objektijuht Margus Vellestega.

Tulevane mõisakooli aula.

Hetkel on käsil hoone soojustamine ja kui sooja sisse saab, lähevad lahti sisetööd. Kohe on valmis ka ühinemine küttesüsteemiga – maja hakkab sooja saama keskküttest.
“Praegu on ehituse lõpp ja toimub hästi palju korraga, lõppevad mitmed eri etapid. Visuaalselt tundub, et on veel palju teha, aga see on masstöö, mis teha vaja. Krohvimise sisetööd võtavad aega poolteist nädalat, põrandatööd umbes kolm nädalat. Materjal on juba tellitud ja olemas. Päästeametiga on vaja veel rääkida ja siis ongi valmis,” selgitas objektijuht Velleste.
Juba on ilmet võtnud kõrge laega tulevane aula ja tulevased klassiruumid esimesel ja teisel korrusel, samuti sai näha külalistetuba, kuhu tuleb kamin-ahi. Teise korruse klassiruumides on uudse lahendusega katuseaknad ja klassidele tulevad suured uksed. Kasutatud on üldse palju kalleid lahendusi, ütles objektijuht. Teine korrus on tervikuna juurdeehitus, lisaks on ehitatud ka uued trepikojad ning klaasist seinte ja lagedega galerii.
Ehituse käigus välja tulnud üllatustest rääkis objektijuht, et üks osa majast on kõva pinnase peal ja teine osa pehme maa peal. Pehme pinnase peal olev osa oli vajunud ca 20 cm. “Seal võtsime maha seina ja tegime uue. Samuti on tehtud korralik vundament alla,” jutustas Velleste. Sisekujunduse lahenduste kohta rääkis objektijuht, et hoone tuleb hästi vahva ja huvitav. Kasutatakse täistammelaudu, vanu restaureeritud uksi, koridori tulevad joonistatud värvitud mustrid ja tänapäevased valguslahendused. Sisekujundajad on kõvasti vaeva näinud.
“Fassaaditööd jäävad kevadeks, aga see ei sega ruumide kasutust,” võttis objektijuht Margus Velleste tööde seisu kokku.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare