1.6 C
Rapla
Neljapäev, 29 veebr. 2024
RSRapla vald kaalub osa turukioskite ajutist säilitamist

Rapla vald kaalub osa turukioskite ajutist säilitamist

Katri Reinsalu

Möödunud neljapäeval toimus valla ja turul toimetavate kauplejate omavaheline kohtumine arutamaks turgu ees ootavaid ümberkorraldusi.

Valla arendusjuht Heiti Vahtra tegi lühikese ülevaate suhetest turu tänase rentniku Geemon & Ko OÜ-ga. Leping sõlmiti 2015. aastal ning seda on vahepeal mitu korda pikendatud. Viimati pikendati lepingut 2019. aasta alguses, mil Vahtra sõnul ka räägiti, et aasta jooksul mõtleb vald järele, mida turuga edasi teha. Aasta lõpus andis vald teada, et lepingut uuesti ei pikenda ning soovib maa-ala korrastada.
Vahtra on optimistlik, et detailplaneeringus kavandatud uus turuhoone järgnevate aastate jooksul ka realiseerub. Täna on aga tema sõnul Rapla jaoks mõistlik lahendus kohverturg. Selleks on tutvutud näiteks Kuressaare turuga.
Tururahvas käis kohtumisel omalt poolt välja mõtte jätta osa kioskeid likvideerimata. Seda kasvõi suve lõpuni. See annaks piisavalt aega juba olemasoleva kevadise ja suvise riidekauba mahamüümiseks, mida talvel on keeruline teha.
Vahtra tõdes, et valla esialgne mõte on olnud siiski maa-ala täies mahus korrastada ja valmistada ette keskväljaku teise etapi elluviimise jaoks. Praeguste kokkulepete kohaselt saaks vald asuda tööle märtsi lõpust.
Tööde käigus plaanitakse rajada kümmekond varjualust müügikohta. Samas lisas Vahtra, et vald on valmis koostööd tegema ja kaalub võimalust osa kioskeid esialgu säilitada.
Kindlasti on vaja aga vabastada turu tagaosas olev asfalteeritud plats, sest sinna soovitakse suunata taimemüük, mis senini on aset leidnud turuesises parklas. Vald soovib parkla vabastada ja kasutada edaspidi sihtotstarbeliselt.
Oma otsusest kioskite säilitamise osas lubas vald anda teada selle nädala jooksul.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused