13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
RSKaitseliidu Rapla maleva võistkond teenis Utria dessandil seitsmenda koha

Kaitseliidu Rapla maleva võistkond teenis Utria dessandil seitsmenda koha

Siim Jõgis

Möödunud laupäeval, 18. jaanuaril lõppes Ida-Virumaal Utria dessant, mis oli alguse saanud neljapäeva, 16. jaanuari õhtul. Tegemist on igal aastal peetava sõjalis-sportliku võistlusega, millega mälestatakse samanimelist Vabadussõja lahingut.

Tähelepanuväärne oli see, et tänavu osales seal tervelt kolm Kaitseliidu Rapla maleva meeskonda ning üks Rapla naiskodukaitse võistkond. Nendest saavutas parima tulemuse KL Rapla malev I, kes lõpetas seitsmendal kohal. Võistkonda kuulusid kapten Silver Niinemets, Hannes Brük, Aaron Meresmaa ja Kristjan Düüna. Võistkonna esindaja oli Ando Lavrits. Tegemist on kokkutöötanud tiimiga, sest samas koosseisus on varem osaletud korduvalt nii Põrgupõhja kui ka Erna retkel.
Silver Niinemets ütles, et seitsmes koht oli ootuspärane tulemus, kuigi sisimas loodeti enamat. Ees olid ka väga tugevad võistkonnad. Tänavuse Utria dessandi võitis KL Pärnumaa maleva Vändra võistkond koosseisus Kristo Sinivee, Henri Noormets, Kristo Pihlak ja Mario Gaidenko. Teisele kohale tuli KL Tallinna maleva Kalevi malevkond ja kolmandaks KL Tallinna maleva Põhja kompanii. Kokku startis tänavu 29 võistkonda, millest kümme olid välisvõistkonnad. Finišijoone ületasid 24 võistkonda.
Silver Niinemets rääkis, et tema osales sellel võistlusel viiendat korda. Nende aastate jooksul on ta näinud igasugust ilma, nii lumevalle kui ka tänavust muda. “Utria dessant on lihtsam siis, kui seal saab suusatada. Suvel on nagunii kaks võistlust, kus peab kõndima (Põrgupõhja ja Erna), kuid vähemalt Utrial oleks hea suusatada,” ütles Niinemets. Sedasi siiski ei läinud. Ta tõi suurima takistusena välja selle, et rajal olid kraavid vett täis ning nende ületamine väga keeruline. Kui väljas oleksid olnud miinuskraadid ja kraavidel jää peal, poleks nende ületamine kaugeltki nii keeruline olnud. Niinemets lisas, et parema koha lõpuprotokollis maksid lõpuks ikkagi oma eksimused. Tema sõnul oleks viienda koha püüdmine olnud reaalne. Kokku läbisid nad Utria dessandi käigus 92 kilomeetrit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare