-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSRiigimaja läheb remonti juulis

Riigimaja läheb remonti juulis

Siim Jõgis

Juba mõnda aega on ette valmistatud Rapla riigimaja remonti. Riigi Kinnisvara AS kinnitas nüüd, et tööd saavad alguse tänavu juulis.

“Rapla riigimaja projekteerimisleping sõlmiti eelmise aasta kevadel RTG Projektbürooga. Projekteerimistööd on kestnud peaaegu aasta ning projekt valmib aprillis. Ehitustöödega alustatakse juulist ning need kestavad järgmise aasta kevadeni,” selgitas projektidirektor Kärt Vabrit.
Planeeritud tööde tulemusena saab renoveeritud ligi 4500 ruutmeetrit büroopinda. Rajatakse tänapäevased tööruumid kahekümnele asutusele ja ligikaudu 120 töötajale. Üks uus asi on näiteks see, et hoone esimesele korrusele rajatakse asutuste ühine klienditeenindusala. “Samuti tulevad riigimajja koosoleku- ja vestlusruumid, mis on asutuste vahel ristkasutatavad. Tagatakse nõuded sisekliimale ning ligipääsetavusele,” selgitas Vabrit.
“Rapla riigimaja rajamisega tuuakse Tallinna mnt 22, Kuusiku tee 6, Mahlamäe 8-32 hoonetes paiknevad asutused kokku Tallinna mnt 14 riigimajja ning tulevikus saavad kodanikud kõik avalikud teenused ühest kohast,” lisas ta.
Rapla riigimaja valmib 2021. aasta kevadel. Küll aga on praegu riigimajas tegutsevate asutuste ette kerkinud küsimus, kuhu kolida selleks ajaks, kui majas käivad renoveerimistööd. Üks selline asutus on Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL), kelle kontor praegu riigimajas asub. ROL-i tegevdirektor Silvi Ojamuru ütles, et asenduspindade peale on juba pikemat aega mõeldud. Ühe variandina on kaalutud Raplas Viljandi maanteel asuvat hoonet, kus varem asus maanteeameti kontor. Variandid on laual, kuid midagi kindlat veel ei ole.
Samasugune küsimus, kuhu oma asutus ajutiselt viia, seisab ka Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (RAEK) ees. RAEK-i juhataja Janek Kadarik selgitas, et ka nendele on pakutud sedasama endist maanteeameti kontori maja. Väga vaimustuses sellest variandist ei olda, sest see asub Rapla kesklinnast eemal. Kadarik ütles, et praegu kaalutakse alternatiivseid variante, mis asuvad kesklinnale lähemal. See oleks tema sõnul mugavam nii oma töötajatele kui ka klientidele. “Õnneks oleks kolimine ainult ajutine,” lisas ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare