19.4 C
Rapla
Pühapäev, 21 juuli 2024
RSKalenderplaanid jagatud – tegevussuunad antud

Kalenderplaanid jagatud – tegevussuunad antud

Tiiu Luht

Rapla spordiveteranide koondise talvisele kokkusaamisele – spordi- ja koosolekupäevale – kogunes Alu võimlasse alla poolesaja osavõtja. Kõikidest paikkondadest esindajaid polnudki. Paljud olid oma põhjendatud mitteosalemisest varem teada andnud.

Aega harjutada ja võistelda oli lahedalt. Päev kulges samasuguse kava järgi nagu koondise eelmistel talispordipäevadel.
Alustasid võrkpallurid. Mõõtu võtmas oli vaid kaks meestepaari: Maldur Rokk – Andrus Domberg ja Kalev Vanker – Ardo Rakaselg. Võidukas oli esimene paar (25:23, 25:23). Naistepaare platsile minemas ei olnudki. Visetes jaguneti kahte vanusegruppi: nooremad (35-64) ja vanemad (65+). Nooleviskes sai nooremas grupis esikoha Annely Piirimets (67 p), 2. Eha Tolm (60), 3.-4. Ene Sulg ja Kait Kaeval (59). Paremusjärjestus vanemas grupis: Helle Prints (57), Hille Kand (54), Asta Satsi (42). Meeste noorem grupp: Heiki Sassian (70), Ülo Siivas (69), Hillar Orav (62); vanem rühm: Tiit Kivisild (79), Tiit Kand (75), Enno Pütt (73).
Paremusrida korvpalli vabavisetes: 1. Annely Piirimets, 2. Inge Lukk, 3. Kait Kaeval, vanemas rühmas 1. Leili Kaas, 2. Heljo Klaas, 3. Helle Prints. Meestest: 1. Heiki Sassian, 2.-3. Kalev Vanker ja Andrus Domberg ning teises vanuseastmes: 1. Heino Maiste, 2. Tiit Kivisild, 3. Mihkel Laurits.
Spordipäeva viimase võistlusalana on alati elevust tekitavaks lõpp-punktiks olnud kombineeritud teatevõistlus, mis seekordki meelitas pealt vaatama kõiki, kes võimlas olid. Raja kokkuseadmisel nuputanud Virve Pärna selgitusi, et mis on ja kuidas toimida, kuulasid võistkonnad hoolega.
Kirjeldades oleks asi nii, et startija heidab salli kaela, tõmbab villased labakindad kätte (talvine aeg ju!) ja siksakitab suurt palli slaalomi stiilis mahapandud märkide vahel ettenähtud distantsil. Seejärel vabaneb talvevarustusest ja tipib nobedalt läbi kiiruseredeli (väga ilus vaadata!), siis haarab hokikepi ja triblab „litriga” ettenähtud märkide vahel ja lööb selle väravasse (no ei lähe!). Lõpuks jääb veel ületada madal poom (oi, läks meelest!) ja raja läbinud esimene võistleja annab stardiõiguse oma meeskonna teisele liikmele. Aeg arvestatakse kahepeale kokku.
Soovijad võisid teha soojendusretke. Kohe algusest peale läks rajal sebimiseks, vaatajaskond innustas. Kõige osavamad ja kiiremad olid naistest Inge Lukk ja Elle Valtu, aeg 1.32,62, 2. Anneli Piirimets ja Margit Konno 1.34,44, 3. Ene Sulg ja Eha Tolm 1.46, 44. Meestest 1. Ants Torri ja Tiit Kivisild 1.50,00, 2. Heiki Sassian ja Hillar Orav 2.11,83.
Spordipäeva kavva kuulus ka koosolek, mida juhatas koondise esimees Leili Kaas. Rapla koondislaste võistlustest, tiitlivõistluste tulemustest ja üritustest (mis on enamasti ka ajalehtedes kajastatud) andis ülevaate koondise aseesimees Ants Lindre. Ees on Eesti Spordiveteranide Liidu 53. spordimängud 8. ja 9. augustil Võrus. Eelmisel aastal tegi enne 52. mänge tubli töö ära Liia Tartov Rapla võistkondade komplekteerimisel. Nüüd tundis esimees muret, kuidas tänavu sama tööga läheb.

Spordipäev läks korda. Koondise liikmed said kaasa 2020. aasta kalenderplaanid, millega tegevussuunad maha pandud. Elevust tekitas Lindre koostatud viktoriin, kus ei olnud ainult spordiga seotud küsimused (nt mis on romaani „Tõde ja õigus” kahe kange naabrimehe perekonnanimed?). Esinesid Kadi võimlejad, kelle etteasteid võib alati lõpmatuseni vaadata.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare