-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 30 nov. 2023
RSNoored lauatennisistid selgitasid Eesti parimaid Valtu spordimajas

Noored lauatennisistid selgitasid Eesti parimaid Valtu spordimajas

Siim Jõgis

Pühapäeval, 26. jaanuaril peeti Valtu spordimajas kõrgetasemeline lauatennise turniir. Seal toimusid Eesti meistrivõistlused U21 ja U23 vanuseklassis ning kohal olid Eesti paremad noored mängijad.

Konkurents oli tihe ja päev venis pikaks. Võitjad selgitati nii meeste kui ka naiste arvestuses ning lisaks paaris- ja segapaarismängus.
Kunagi varem ei ole Valtu spordimajas ega üldse Rapla maakonnas lauatennise Eesti meistrivõistlusi peetud. Veel enam – kunagi varem ei olegi U21 ega U23 vanuseklassi Eesti meistrivõistlusi peetud. Tänavu oli esimene kord. Aga miks just Valtus? Võistluste korraldaja Pille Pata selgitas, et Valtu valiti oma geograafilise asendi tõttu. See asub Eesti keskel. Ühtemoodi ligipääsetav on see nii Pärnust, Haapsalust kui ka Põhja-Eestist.
Pata rääkis, et Valtu spordimajas on kõik vajalikud tingimused olemas ning just seetõttu on kujunenud tavaks pidada seal ka Eesti noortekoondiste laagreid. Ta avaldas lootust, et U21 ja U23 vanuseklassides Eesti meistrivõistluste pidamine lauatennises kujuneb edaspidi traditsiooniks.
Üksikmängude tarbeks, mis peeti hommikupoolikul, oli Valtu spordimaja saali üles seatud kaksteist lauda. Õhtupoole mängiti paarismänge ja siis võeti laudu vähemaks. Kokku osales Eesti meistrivõistlustel 50 mängijat. Kahjuks ei olnud ühtegi osalejat Rapla maakonnast. See-eest sai näha Eesti reitingutabelis kõrgetel kohtadel asuvate lauatennisistide mängu. Näiteks olid kohal Eesti reitingu kolmas mängija Aleksandr Lušin (Maardu lauatenniseklubi), lisaks kaheksas mängija Mart Luuk ja üheksas Mihkel Pae.
U23 vanuseklassi neide osales vaid kaks: Marion Tamm (Rocca al Mare LTK) pidi tunnistama Airi Avameri (Maardu lauatenniseklubi) selget paremust. Airi Avameri on sealjuures Eesti naiste reitingu esimene mängija. U21 vanuseklassis said Eesti meistrivõistlustel osaleda ka tunduvalt nooremad mängijad. Nii saavutas selle klassi meeste arvestuses kolmanda koha kõigest kolmeteistaastane Andrei Maltizov (lauatenniseklubi Kalev), kes on Eesti reitingu 61. mängija.

*

Eesti meistrivõistluste tulemused üksikmängus 2020:

U21 noormehed:
1. Mart Luuk (Pärnu LTK Vint-90)
2. Krister Erik Etulaid (Taltech)
3. Andrei Maltizov (lauatenniseklubi Kalev)

U21 neiud:
1. Alina Jagnenkova (Maardu lauatenniseklubi)
2. Reelica Hanson (Aseri SK)
3. Sofia Viktoria Geroiskaja (lauatenniseklubi Kalev)

U23 noormehed:
1. Mihkel Pae (Viljandi LTK Sakala)
2. Aleksandr Lušin (MaardulLauatenniseklubi)
3. Toomas Vestli (Taltech)

U23 neiud:
1. Airi Avameri (Maardu lauatenniseklubi)
2. Marion Tamm (Rocca al Mare LTK)

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused