-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMärjamaa uus vallavanem on Meelis Välis

Märjamaa uus vallavanem on Meelis Välis

Katri Reinsalu

Pärast Merlin Suurnale umbusalduse avaldamist otsustas Märjamaa vallavolikogu korraldada avaliku konkrusi uue vallavanema leidmiseks. Konkursile laekus 10 avaldust.Konkursi tulemused vaatas üle selleks moodustatud komisjon, kuhu kuulus kaheksa liiget. Komisjoni esimees oli Villu Karu. Esialgsed dokumendid vaatas komisjon üle 10. veebruaril ning otsustas jätkata kaheksa kandidaadiga. Kaks päeva hiljem toimunud vestlusvooru kutsuti üks kandidaat. Eile kogunes volikogu Kivi-Vigala rahvamajja uut vallavanemat valima.

Villu Karu selgitas, et komisjoni üksmeelse otsusega esitatakse volikogule vallavanema kandidaadina volikogu liige Meelis Välis.
Teisi kandidaate volikogu istungil välja ei pakutud. Pärast hääletuskomisjoni moodustamist ja nimekirja sulgemist sai sõna Meelis Välis, et tutvustada ennast ja oma mõtteid Märjamaa valla juhtimise küsimustes.
Välis selgitas, et on sündinud ja koolis käinud Pärnumaal. Haridusteed jätkas ta Tartu Ülikoolis füüsika-keemiateaduskonnas. Pikalt on ta pidanud nii õpetaja kui ka koolidirektori ametit. Seda nii Vigalas, Pärnu-Jaagupis kui ka Kullamaal. Samuti on tal kogemust volikogu esimehe ja vallavanemana. Ta tõi välja, et pikaajaline kogemus koolijuhina annab talle eeldused ja pädevuse vallavalitsuse juhtimiseks. Samuti tulevad talle kasuks Vigala vallavanemana ja volikogu esimehena omandatud kogemused.
Lisaks seadusest tulenevatele ülesannetele peab Välis oluliseks taastada vallas töörahu ja usaldus ning parandada koostööd volikogu ning vallavalitsuse vahel. Ta leiab, et erinevate institutsioonide vahel toimiv koostöö loob inimestes turvatunde ning motiveerib neid kodukohta panustama ja taastab Märjamaa kui suurepärase töö- ja elukeskkonna kuvandi.
Pärast enda tutvustamist avanes volikogu liikmetel võimalus vallavanema kandidaadile küsimusi esitada. Merlin Suurna uuris, milline on Välise nägemus uuest valitsusest. Välis ütles, et ta ei ole selle peale veel põhjalikult mõelda jõudnud, kuid usub, et suuri muudatusi ees ootamas ei ole.
Mari Kann palus Välisel kirjeldada oma juhtimisstiili. Mees vastas, et pigem on see demokraatlik kui autokraatlik. Ta eelistab käskude jagamise asemel inimesed ära kuulata ja nendega vestelda. Teet Tomson küsis, kas vallavanemaks saades jääb koolmeistri amet nurka või plaanib Välis kahel kohal jätkata. Välis vastas, et Märjamaa vald on nii suur, et ta ei pea võimalikuks samal ajal ka õpetajaametit pidada.
Salajase hääletuse järel selgus, et 19 sedelist kuus olid tühjad. Ülejäänud 13 andsid oma hääle Meelis Välise poolt. „Sellega on Märjamaa uus vallavanem Meelis Välis,” ütles selle päevakorrapunkti lõpetuseks volikogu esimees Urmas Kristal

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare