-6.3 C
Rapla
Pühapäev, 3 dets. 2023
RSRapla maakonna tippauhinna "Rapla redel" pälvis Urve Uusberg

Rapla maakonna tippauhinna “Rapla redel” pälvis Urve Uusberg

Siim Jõgis

Neljapäeval, 20. veebruaril toimunud tänugalal “Raplamaa tänab” pälvis dirigent ja psühholoog Urve Uusberg Raplamaa tippauhinna “Rapla redel”.

Statuudi kohaselt autasustatakse sellega kodanikku, kellel on olnud silmapaistvaid teeneid maakonna arendamisel ja/või esindamisel kultuuri-, spordi-, hariduse, ettevõtluse või muus valdkonnas. “Rapla redel” antakse välja koos teenetemärgiga “Raplamaa kuldne vapimärk” ning seda tehakse üks kord aastas.

“Minu jaoks tähendab see tunnustus usaldust ja austust,” sõnas Uusberg. Ta lisas, et oma töö käigus ei oska seda oodata ega sellest õieti unistadagi. “Seda tunnustust ei oleks osanud endaga siduda, võib isegi öelda, et see tundus mulle püüdmatu,” ütles ta. Tippauhinda vastu võttes rääkis Uusberg, et ta on pärit Põlvast ning Raplasse elama tulles nõudis see vaprust, et siia juurduda. “Siin sai selgeks, et Rapla väärtus on kohalikud inimesed. Ütlen seda täiesti siiralt,” sõnas ta.

Lisaks “Rapla redelile” anti välja teisigi auhindu. Raplamaa Kultuurkapitali ekspertgrupp määras tänavuse Kultuuripärli auhinna Anne Ummalasele, kes on Kehtna kunstide kooli direktor ning ühtlasi rahvariiete entusiast ja spetsialist. Kultuurkapitali elutööpreemia pälvis pikaaegne koorijuht Heldi Tagel. Lisaks andis Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp välja kümme aastapreemiat ja viis kultuuripreemiat. Raplamaa omavalitsuste liit andis välja kolm Raplamaa hõbedast vapimärki.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused