1.1 C
Rapla
Pühapäev, 25 veebr. 2024
RSRapla ja Märjamaa said uue kiirabiauto

Rapla ja Märjamaa said uue kiirabiauto

Katri Reinsalu

Eelmisel nädalal said nii Rapla kui ka Märjamaa kiirabi endale uue tööauto. Põhja-Eesti Regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja dr Arkadi Popov ütles, et uued autod on tänapäevased ja turvalised.

Kiirabiautode uuendamist finantseerib Eesti Haigekassa riigi programmi alusel. Kiirabiauto elueaks peetakse umbes viit aastat ning just see aeg oligi Raplamaa autodel täis saanud. Seega oli autovahetus igati plaanipärane. Popovi sõnul läksid Eesti eri paikadesse kaheksa uut autot. Kaks neist tulid Raplamaale. Uue auto puhul on tegemist Mercedes-Benz Sprinteriga. Popov selgitas, et tegemist on C-klassi kiirabiautoga, mis vastab Euroopa Liidus tunnustatud rahvusvahelisele standardile.
Uued kiirabiautod on ruumikad ning varustatud moodsa aparatuuriga. Popov tõi näite turvavarustusest, mis võimaldab autol juhile möödasõidul ise märku anda, kui kõrval on teine auto. Samuti on autodel videojälgimissüsteem, mis võimaldab liiklusõnnetusi või ohtlikke olukordi hiljem analüüsida. „Igati nüüdisaegsed tööriistad meie jaoks,” kirjeldas Popov uusi autosid.
Autod jõudsid Raplamaale eelmisel kolmapäeval ja läksid nädala lõpus ka kasutusse. Popov ütles, et Rapla kiirabiauto sai juba nii-öelda lahinguristsed, osaledes eelmisel nädalal edukas elustamises.
Vabanenud kiirabiautodest saavad aga varuautod. Popovi sõnul on see vajalik, sest iga kolme operatiivkiirabiauto kohta peab olema vähemalt üks varuauto, et vajadusel saaks komplekteerida lisabrigaade.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused