-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 30 nov. 2023
RSEesti meistrivõistlused klassikalises jõutõstmises olid palavad

Eesti meistrivõistlused klassikalises jõutõstmises olid palavad

Mihkel Laurits

Märjamaa SK noored ja veteranid alustasid 2020. aasta võistlusi igati edukalt. Võistles kuus noort ja kaks veterani. Kõik ületasid oma seniseid tippmarke, kusjuures kolmel õnnestus püstitada uusi Eesti rekordeid.
Eriti suur rõõm on noortest, kes end rekorditetabelisse kinnitavad, ja seekord oli selleks Germo Pikani-Vanatua. Mis sügisel ei õnnestunud, sai tehtud esimesel katsel ja 180 kg kükk sooritatud. Vorm oli 200-ne, aga varajane tõusmine, pikk sõit ja kaaluprobleem kaalumisel nullisid enama ning kaks järgmist katset ebaõnnestusid. Kõigele vaatamata tulid isiklikud rekordid ka lamades surumises ja jõutõmbes ning korralik kogusumma 480 kg, mis andis noorteklassi absoluutarvestuses kõrge teise koha. Temale jääb suur šanss noorterekordeid ületada veel Eesti meistrivõistlustel eeloleval sügisel ja jääme lootma, et plaanid täituvad.
Läbi aegade võistles Märjamaalt Eesti MV-l esmakordselt neiu – alles sügisel treeninguid alustanud Mariann Enok, kellele oli see võistlus üldse tõstepõrandal esimene. Saime kenasti hakkama ja tasuks EMV hõbemedal kogusummaga 190 kg ning IPF punkte võistkonnale 328,07, mis Germo 501 järel ja napilt Aleksander Vassiljevi ees üldse kõrge koha andis. Meie kolmik saavutas viie võistkonna seas TÜ ASK ja SK Jõusport võistkondade järel napi mahajäämisega kolmanda koha. Kokku võitsime kuus meistritiitlit ja kaks hõbemedalit.
Eesti noortemeistreiks tulid veel Gevin Pikani-Vanatua (-53 kg) – 210 kg, Carl Sander Kägo (-59 kg) – 220 kg, Aleksander Vassiljev (-66 kg) – 305 kg. Alex Pullerits, keda enne võistlust vaevas jalavalu, tegi KS tubli 350 kg, kuid pronksmedalist jäi ikkagi puudu 12,5 kg, kuid ka temal on suur reserv enamaks.
Veteranidest võistles kaasa kaks Märjamaa SK ja üks Rapla mees. Kalev Kotto (-105 kg) oli kindlalt parim M2 vanuserühma meestest kogusummaga 585 kg ja 531,06 IPF punktiga. M4 (üle 70 a) õnnestus siinkirjutanul -120 kg kehakaalus võistlus vaatamata suurele väsimusele ideaalselt. Kõik 9 katset üle pika aja kirja ja võitjakarikas. Rekordeid tuli kahes vanuseklassis ja kõikides tõsteviisides kokku 16 (!) – M3 7 ja M4 9. Kogusumma 465 kg, mis suurem kui viis aastat tagasi tehtud. Kang oli kerge ja seekord ei olnud tugevatel konkurentidel võimalust. Kalev Teder (-83 kg), kes püstitas kaks Eesti rekordit lamades surumises, võitis hõbemedali ja Elmar Põldsalule seekord pronksmedal. Heino Maiste oli kaasas treeneri ja innustajana.
Võistluspaik oli ideaalne ja samad sõnad ka korralduse kohta. Esmakordselt oli välja pandud kaks väärtuslikku auhinda – suur grill ja suur pink kohalikult firmalt Puukujurid. Esimene läks võistluste absoluutselt parimale Marek Vähile, teine ilmselt rekordite eest minule. Nii väärtuslikku auhinda ei ole elus enne saanud. Eeloleval laupäeval kõik Märjamaale ja märtsi lõpul parimad taas Eesti meistrivõistlustele Kilingi-Nõmmele!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused