-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRaplasse kavandatakse uusi kortermaju

Raplasse kavandatakse uusi kortermaju

Katri Reinsalu

Rapla valla elamispindade kehv valik on probleem, mis on kimbutanud siin elavaid ja siia elama asuda soovivaid inimesi juba aastaid. Vald on astunud samme olukorra leevendamiseks ja tundub, et need hakkavad ka vilja kandma.

Eelmisel neljapäeval toimunud volikogu istungi päevakorras olid kolme erineva kortermaju rajava projektiga seotud teemad. Üks jäeti küll viimasel hetkel päevakorrast välja, kuid see on siiski selge märk, et erinevad arendajad mõlgutavad mõtteid Raplasse ehitamisest.
Eelmisel aastal valla elamuarenduse toetuse pälvinud Mivo Ehitus OÜ kavandab Mahlamäele endise katlamaja kinnistule korterite ehitamist. Algul on olnud juttu ühest kortermajast, tänaseks on Mivo oma plaane laiendanud. Ehitada plaanitakse kaks viiekorruselist kortermaja. Mõlemas oleks 15 korterit. See tähendab, et algse plaaniga võrreldes tuleks ka kortereid juurde.
Mivo Ehituse juhatuse esimees Avo Allikmäe ütles, et kahe maja kasuks otsustati seetõttu, et ehituse saaks jagada kahte etappi. Kavas on üks maja valmis ehitada ning alles siis järgmise kallale asuda. Ta tõdes, et täna on väljaspool Tallinnat, Tartut ja Pärnut väga keeruline rahastust kaasata, sest pangad ei võta jutule. „Püüame ise hakkama saada,” ütles Allikmäe. Huvi korterite vastu on aga Raplas suur.
Ehituse alguse kohta Allikmäe veel midagi välja öelda ei julge, sest protsess on pisut keerulisemaks kujunenud, kui algul oodati. Krunti ostes loodeti ehitama asuda üldplaneeringu alusel, aga tänaseks on selge, et vaja on siiski detailplaneeringut. Selle koostamine ja kinnitamine võtab oma aja. Alles pärast seda saab projekteerida. „Nii ruttu kui vähegi võimalik,” ütles Allikmäe kokkuvõtvalt ehituse alguse kohta.
Lisaks Mahlamäe kortermajadele käis volikogu laualt läbi ka Raplasse Kuusiku tee äärde kahe kortermaja ehitamise plaan. Kuusiku tee 4a kinnistu jääb sisuliselt Maxima ja Mini Rimi poodide vahelisele alale. Kinnistul on pikk ajalugu, sest juba 2007. aastal kehtestati sinna detailplaneering eesmärgiga ehitada äripindadega korterelamu. Ilmselgelt ei ole see tänaseni realiseerunud. Vahepeal on mõtted muutunud ja arendaja taotles vallalt detailplaneeringu osalist kehtetuks kuulutamist. Uue plaani kohaselt on loobutud äripinna rajamise mõttest. Samuti soovitakse kinnistu kaheks jagada eesmärgiga ühe hoone asemel rajada kaks kolmekorruselist kortermaja. Kahe maja peale kokku plaanitakse rajada kuni 20 korterit.
„Orienteerivalt nähakse ette 3 ühetoalist, 12 kahetoalist ja 5 kolmetoalist korterit, mille suletud netopinnad jääksid vahemikku ca 40 kuni 115 m²,” selgitatakse detailplaneeringu osalise kehtetuks tunnistamise otsuse eelnõus. Volikogu andis hääletusel mõttele rohelise tule ning toetas eelnõud.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare